Egészséges finomság: cukkinis muffin 2016-11-13 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet Néha megéri különleges ízpárosításokkal kísérletezni a konyhában: a cukkinis-áfonyás muffin biztosan nem lesz senki ellenére. Cukkinis -áfonyás muffin – Hozzávalók 40 dkg liszt ½ kiskanál sütőpor ½ kiskanál szódabikarbóna ½ kiskanál fahéj ½ kiskanál só 2 egész tojás 1 dl olaj 20 dkg cukor ½ kiskanál vaníliaaroma 2 kisebb cukkini (körülbelül 25 dkg) 20 dkg friss vagy fagyasztott áfonya (vagy más bogyós gyümölcs: szeder, ribizli esetleg erdei gyümölcs vegyesen) Elkészítés Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Tisztítsuk meg a cukkinit és reszeljük le finom lukú reszelőn. Papírtörlőre téve itassuk le a nedvességet róla, majd tegyük félre. Egy edénybe keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és a sót. Egy másik tálba pedig tegyük a cukrot, tojást, olajat, vaníliaaromát. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a reszelt cukkinit. Elegyítsük a két tál tartalmát, adjuk hozzá a gyümölcsöt és óvatosan keverjük meg. Adagoljuk papírkapszlival bélelt muffinformába a nyers tésztát, majd körülbelül 25 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz (vagy a beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta) süssük készre a muffinokat. Forrás: Mom with Five