Egészséges finomság: cukkinis muffin

Néha megéri különleges ízpárosításokkal kísérletezni a konyhában: a cukkinis-áfonyás muffin biztosan nem lesz senki ellenére.

Cukkinis -áfonyás muffin – Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • ½ kiskanál sütőpor
  • ½ kiskanál szódabikarbóna
  • ½ kiskanál fahéj
  • ½ kiskanál só
  • 2 egész tojás
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg cukor
  • ½ kiskanál vaníliaaroma
  • 2 kisebb cukkini (körülbelül 25 dkg)
  • 20 dkg friss vagy fagyasztott áfonya (vagy más bogyós gyümölcs: szeder, ribizli esetleg erdei gyümölcs vegyesen)
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
  2. Tisztítsuk meg a cukkinit és reszeljük le finom lukú reszelőn.
  3. Papírtörlőre téve itassuk le a nedvességet róla, majd tegyük félre.
  4. Egy edénybe keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és a sót.
  5. Egy másik tálba pedig tegyük a cukrot, tojást, olajat, vaníliaaromát. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a reszelt cukkinit.
  6. Elegyítsük a két tál tartalmát, adjuk hozzá a gyümölcsöt és óvatosan keverjük meg.
  7. Adagoljuk papírkapszlival bélelt muffinformába a nyers tésztát, majd körülbelül 25 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz (vagy a beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta) süssük készre a muffinokat.

cukkinis muffin

Forrás: Mom with Five