Oláh Ibolya

dietetikus

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végeztem dietetikusként, idén pedig, már a SOTE és Budapesti Corvinus Egyetem közös képzése keretében táplálkozástudományi szakértő diplomát is magaménak tudhatom. Pályámat egy nívós bioboltban kezdtem, majd Magyarország egyik legnagyobb bio- és gyógytermék nagy- és kiskereskedésében voltam táplálkozási tanácsadó és oktató. Ezt követően egy étkezésterápiával és ételkiszállítással foglalkozó cégnek dolgoztam dietetikusként. Jelenleg dietetikus egyéni vállalkozóként praktizálok, saját weboldalamat szerkesztem (Diétázunk.hu), illetve egy főzőiskolában (ChefParade) szakácsként vezetek kurzusokat.

 

A holisztikus szemlélet híve vagyok, véleményem szerint az étkezés, a mozgás és a mentális egészség együttesen szükségesek a belső egyensúly megteremtéséhez. Táplálkozástudományi szakemberként és magánemberként egyaránt a tudatos és egészséges étkezés fontosságára, valamint a reformkonyha előnyeire igyekszem felhívni a figyelmet. Érdeklődési köröm, illetve szakmai jártasságom kiterjed az alternatív gyógyászat, a fitoterápia, a gasztronómia, és természetesen a táplálkozás és az egészséges életmód hatalmas területének bármely részére.

 

Segítséget tudok nyújtani például az alábbiakban:

– Igény szerinti főzőtanfolyam

– Diet coaching

– food styling

– Testsúlycsökkentés vagy tömegnövelés, illetve sporttáplálkozás esetén személyre szabott étrend összeállítása.

– Étkezési zavarok kezelése

– Betegségből adódó speciális diéta kialakítása

– Várandós kismamák helyes étkezésének megtervezése

– Ételallergiák

– Méregtelenítés, böjt, illetve léböjtkúra

Forrás: