Készítsünk cukor nélkül sárgabarackdzsemet!

A sárgabarack lekvárt mindenki szereti. Elképzelhetetlen a fánk, a palacsinta, de a legtöbb pite is nélküle.

Sokszor gondoljuk egy-egy finomság esetében, hogy milyen jó lenne a kalóriaszegény változat belőle. Hát most itt a cukor hozzáadása nélkül készült dzsem! Érdemes kipróbálni a receptet!

nektarin lekvár

A baracklekvár elkészítése

A jól megmosott, meghámozott, kimagozott és cikkekre vágott barackot 2 dl vízzel főzni kezdjük.
Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor a citromlevet is belekeverjük, még egyszer felforraljuk, majd forró vízzel fertőtlenített üvegekbe merjük.

Az üvegek tetejére rumban feloldott szalicilt teszünk, majd két réteg celofánnal lezárjuk. A dzsemeket szárazgőzben hagyjuk kihűlni, majd felcímkézve a kamrába állítjuk.

Ezt a pompás színű, fanyar dzsemet vadhúsok, vagy párolt marha mellé kínáljuk, vagy étkezési keményítővel sűrítve, száraz fehérborral bolondítva mártást készítünk belőle.
A cukor nélkül készített dzsem nem illeszthető cukorbetegek étrendjébe, hiszem a gyümölcs önmagában is sok gyümölcscukrot tartalmaz, de fogyókúrázóknak kiválóan alkalmas.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.