Tüdőgyulladással nem énekel a sztár

Tüdőgyulladásra hivatkozva le kellett mondania több koncertjét is Liza Minnellinek, az éneklés tilalmát kezelőorvosa rendelte el.

Rendkívül csalódottnak érzi magát Liza Minnelli, miután kiderült, a tüdejében lévő hörgők olyan mértékben begyulladtak, hogy le kell mondania több koncertjét is. A tervezett fellépéseket már a múlt héten is elhalasztotta, és úgy néz ki, a koncertsorozat további alkalmai sem lesznek megtartva. A sztár a rajongók miatt aggódik leginkább, akiket érzése szerint most cserben hagyott, de ígéretet tett rá, hogy november 20-án visszatér a színpadra.

A törölt koncerthelyszínek közt a Washington állambeli Spokane, a wisconsini Appleton és az Illinois-i Joliet városa szerepel, valamint elmaradnak az Indianába, Massachusettsbe és Tennesseebe tervezett fellépések is. A november 20-i koncert, amire mindenképp szeretne túljutni a betegségen, New Yorkban kerül megrendezésre.13157Liza Minnelli a turnén új, ?Confessions? című CD-jének anyagát mutatta volna be, az ismert régebbi slágerekkel kiegészítve.

Az elővigyázatosság azért különösen fontos, mert a tüdőgyulladásból extrém esetben tüdőtályog, mellhártya-gyulladás és keringési rendellenesség is kialakulhat. A hivatalos közlemény azt nem tartalmazza, hogy Liza Minnelli betegségét mi váltotta ki, leggyakrabban bakteriális fertőzés áll a háttérben, de okozhatja vírus, gomba és egyéb parazita is, vagy maró gőzök, gázok.

Gyógyításában főszerepet kap az ágynyugalom és a láz, valamint a köhögés csillapítása, valamint fontos a bő folyadékbevitel. Ha Liza Minnelli tüdőgyulladását nem vírus okozta, akkor nagy eséllyel az antibiotikumos kezelést alkalmazzák nála. Bár a gyógyulás önmagában nem tart el addig, hogy másfél hónapnyi koncertet kelljen lemondania, a betegség rendkívül kimeríti az embert fizikailag és érzelmileg is, így a tünetek elmúlása után még egy-két hét utókezelésre is szükség van.

Forrás: