A pszichiátrián halt meg a fiam!”

Csak felülvizsgálatra vitte fiát a pszichiátriára az anya, de a fiú három hét bent tartózkodás után meghalt.

Az anya megtudta: fia fertőzéstől, tüdőgyulladástól szenvedett halála előtt, ráadásul a kulcscsontja is eltört a kórházban. A nő most egy emberjogi szervezethez fordult jogi segítségért.

Az anya számára megmagyarázhatatlan, hogyan halhatott meg 25 éves fia az észak-magyarországi kórházban – eredetileg azért vitte be, hogy leszoktassák arról a pszichiátriai szerről, amelyet egy ideje szedett. Elmondása szerint a fiú állapota a pszichiátrián rohamosan romlott, halála előtt 40 fokos láza volt. Az eset a napokban került az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért nevű emberjogi szervezethez, amelyhez az anya segítségért fordult.

A szervezet szerint az eset tovább gyarapítja a pszichiátriákon történő furcsa halálesetek számát, ilyen ügyeken ugyanis rendszeresen dolgoztak az elmúlt két évtized során. Durva korlátozásokból adódó károsodások, a megfelelő gondozás hiányából adódó állapotromlás, leépülés – tapasztalataik szerint ezek szinte mindennaposak a pszichiátriai osztályokon és intézetekben.

Nem véletlen, hogy a szervezet ingyenes jogsegélyszolgálatot működtet a pszichiátriákon sérelmet szenvedettek számára, és az sem, hogy minden lehetséges eszközzel igyekszik ezeket az eseteket a nagyközönség és a döntéshozók tudomására hozni, hiszen mindez előfeltétele annak, hogy álmegoldások helyett – ami általában azt jelenti, hogy „megoldás” gyanánt pénzt pumpálnak a pszichiátriai rendszerbe – valódi változások történjenek az elmeegészségügy területén, ami elsősorban nem pénz kérdése.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.