Lehűlt az idő a hidegfront miatt

Éjjel általában kevés lesz a felhő, de főként a Tiszántúlon, Borsodban és délnyugaton felhősebb tájak is lehetnek. Helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat.

Napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett sok lesz a felhő felettünk. Elszórtan alakulhat ki zápor, északkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunántúlon és északkeleten erős széllökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű.

Eleinte még a hidegfrontra érzékenyek számíthatnak panaszokra, többeknél fejfájás, migrén jelentkezhet, görcsös panaszok is előfordulhatnak. Napközben mindenütt megszűnik a hideg fronthatás.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, sőt a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Elkezdődött a csalánfélék virágzása, pollenkoncentrációjuk helyenként már a tüneteket okozó közepes szintet is elérheti. Közepes szintet érhet el még egy-egy helyen a tölgy, valamint a kevésbé jelentős allergének közül az eperfafélék és a fenyőfélék pollenkoncentrációja, sőt utóbbiaké helyenként magas is lehet. Előfordulhat még egy-egy szem a nyír és a kőris virágporából is. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja csak lassan emelkedik, egyelőre még az alacsony tartományban marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan emelkedik, a Cladosporium koncentrációja többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

Forrás: met.hu