Leginkább keleten lehet zápor, zivatar

A több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, a Dunántúl nyugati részén lehet kevesebb a felhő.

A délutáni órákban elszórtan, legkisebb eséllyel az ország nyugati tájain számíthatunk záporra, zivatarra, néhol felhőszakadásra. A változó irányú szél többnyire gyenge marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között valószínű, a keleti, délkeleti tájakon lesz a melegebb.

Légköri front nem éri el a Kárpát-medencét, de a felettünk lévő meleg, nedves, labilis légtömegben a különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság, illetve vérnyomás-ingadozás.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan országszerte a közepes-magas tartományban alakul. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja általában alacsony marad, de helyenként közepes is lehet. Elkezdődött a csalánfélék virágzása, pollenjük általában közepes mennyiségben van jelen. Alacsony koncentrációban előfordulhat még a nyír, a kőris, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a közepes-magas tartományban alakul.

Forrás: met.hu