Faragó András – Egy kanál almaecet minden reggel

Faragó András, azaz Topi a Budapesti Operettszínház művészét kissé termetes külseje nem zavarja abban, hogy táncoljon, hegyet másszon, lovakkal foglalkozzon. Bár több, mint tíz kilót fogyott almaecet szedésével

A Budapesti Operettszínház művészét, aki állandó szereplője volt (lesz?) a Gálvölgyi shownak, még főiskolás korában nevezték el a társai Topinak. Azóta ez a név polgárjogot nyert, mindenki így szólítja. A Maci külsejű színészt semmiben nem zavarja túlsúlya, úgy táncol-énekel a színpadon, mintha súlytalan lenne.

A színpadon kívül mozogsz-e eleget?

Hegyen lakunk, ha itt sétára megy az ember az hegymászással is felér. A kertben pedig felállítottunk egy ping-pong asztalt, melyen a párommal, a lányommal, a vendégekkel bármikor meccsre kész vagyok. Ezen kívül gyakran előfordulok fogathajtó versenyeken is, nemrég nyertem egy versenyt is.

Ezek szerint a lóval jóba vagy.

Annyira, hogy idén végzek az Állatorvosi Egyetem Hippologus szakán. A hipo lovat jelent görögül és mindent magába foglal, ami a lóhoz tartozik. Már előre örülök ennek a másod diplomának, végre lovas tanár lehetek. A diplomát a világkupán adják át. Ez egy fantasztikus dolog. Saját lovam nincs, mivel a fogathajtáshoz legalább 3 kellene. Azon kívül, hintó, meg egyebek. Arra, hogy professzionálisan feltankoljak, nem futja.

Úgynevezett súlyfelesleged van. Láthatóan így vagy rendben. Vagy küzdesz ellene?

Az a helyzet tizenvalahány kilót fogytam mostanság, csak folyamatosan. Nem látványosan. Minden reggel almaecetet iszom egy evőkanálnyit éhgyomorra. Ennyi az egész. Ez olyan folyamatokat indít be, ami lebontja a zsírt. Ezen kívül bevetem még az Alga-port is. A ruháimon nap, mint nap érzem a lement kilókat.

almaecet3

A lelki békéd rendben?

Nem értem mire gondolsz! Csak pozitívumok vesznek körül!

Énekes színésznél különösen fontos, ha megfájdul a torkod, mihez szoktál nyúlni?

Én bízom a saját régi jól bevált dolgokban Ritkán fordul elő, de olyankor a mézre és a hagymákra esküszöm.

Igazi betegséged volt már?

Kis vérnyomás-gondok. Térdporcok. Mindkettőt tünetmentessé lehet tenni.

Mihez kezdesz a nyári szabadságon?

Voltunk Kínában a párommal. Fantasztikus 10 napot töltöttünk el mindenféle egzotikus helyeken. Ami döbbenetesen hatott rám a kontraszt. Irgalmatlan szegénység és az iszonyú gazdaság váltogatják egymást. És végre megmásztam a Kínai Nagyfalat!

Valami kínai gyógymódot nem hoztál?

Láttam az emberek hátán egy olyan féltenyérnyi piros pöttyöt. Aztán rájöttem, hogy ezek a köpölyözés nyomai. Üvegcsészéket felmelegítenek és ráteszik az ember hátára. Az vákuumot képez, és beszívja az ember bőrét.

Jó, jó, de mire jó?

Tisztít és oldja a stresszt. Állítólag nagy jó!

Forrás: