Sportolást hozott a MikuLÁSS

Mikulássapkás futók foglalták el a Margitszigetet: az első MikuLÁSS futás több száz lelkes sportolni vágyót vonzott Budapest szívébe.

A jótékonysági versenyen befolyt összegnek köszönhetően a versenyt szervező Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete (LÁSS) a jövő évben is pénzügyi akadályok nélkül fogadhatja a sport szerelmeseit.

2013-ban először rendeztek olyan rendhagyó sporteseményt a fővárosban, ahol a résztvevők (látássérültek és látok) Mikulássapkában és csengővel teljesítették a távot. Az első MikuLÁSS futás 300 résztvevője a kiadós mozgás után családias hangulatban sütizett és forraltborozott, a nevezési díjakból befolyt összegnek köszönhetően pedig a versenyt szervező LÁSS jövő évi működése is biztosított.

futas5

Sporteseményt bemelegítés nélkül nem szabad elkezdeni; a MikuLÁSS futáson Béres Alexandra tartott bemelegítő tornát, hogy biztonságosan indulhassanak útjukra a résztvevők. Alexandra is szívesen velük tartott volna, de kislánya Mikulás ünnepségére kellett sietnie, így a bemelegítés után megnézte a rajtot, és már szaladt is gyermekéhez.

Orbán Csaba Kabóca, maratonfutó paralimpikon alaposan kivette a részét a programból. Ugyan nem a szigetköröket rótta, hanem látó emberek társául szegődött az érzékenyítő futás során. A látók szemét bekötötték, és vakon, Kabóca segítségével futottak egy 400 m-es kört, hogy átérezzék a látássérültek helyzetét.

Bár alig ért véget a verseny, az egyesület tagjai máris tervezgetik, mikor és hol lehetne újabb hasonló megmozdulásra csábítani a mozogni vágyókat.

„Még javában tartott a szervezés, amikor szóba került, hogy tavasszal vagy nyáron is kellene egy közös futást rendezni. Ugyan ezek még csak tervek, a mostani tapasztalataink alapján biztosan lennének jelentkezők.” – nyilatkozott az egyesület elnöke.

Forrás: