Elemezd az arcod, hogy tökéletes legyen a tavaszi szetted

Ismerd meg a színtípusod Lakatos Márkkal.

Lakatos Márk összefogott négy csinos divatbloggerrel, hogy megmutassa, miként válasszunk tökéletes, a színtípusunknak is megfelelő darabokat idén tavasszal.

Segítségükkel rátalálhatunk a saját színpalettánkra, hiszen Márk most azt is bebizonyította, hogy a különböző színtípusba tartozó blogger lányoknak teljesen más színek állnak jól.

Lakatos Márk az évszak-színtípusok elméletére esküszik, ami tökéletes mankó ahhoz, hogy mindig, minden szezonban megtaláljuk a számunkra legelőnyösebb színeket, a múló trendektől függetlenül.

 „Előre bocsátom, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy ki melyik hónapban született, vagy milyen évszak van éppen. Egy adott évszak-színtípushoz tartozni csak annyit jelent, hogy az arcunkon megjelenő színek (haj-, bőr- és szemszín) alapján milyen palettáról érdemes válogatni, ha szeretnénk a lehető legjobban kinézni” magyarázta Márk, aki a négy évszaktípus személtetéséhez a Fashion Days tavaszi kollekcióiból öltöztetett fel négy ismert divatbloggert.

 

Ahhoz, hogy tökéletes tavaszi gardróbot állítsunk össze, első lépésben azt kell megállapítanunk, hogy a természetes színeink (haj-bőr-szem) összhatásukban meleg vagy hideg árnyalatúak. Ha ez megvan, akkor haladjunk a sötét-világos, lágy-kontrasztos vonalon, hogy megtaláljuk, a négy színtípus közül melyik csoportba tartozunk.

 

TAVASZ típus

A Tavasz típusú hölgyeket világos és meleg természetes színek jellemzik, hajuk aranyos csillogású, szemük világosbarna, zöld vagy türkizes, arcuk barackos rózsaszín árnyalatú.

Ha tavasz vagy, akkor a világos, meleg és élénk színek állnak jól neked. Egy tavaszi virágos rétet idéző palettától sugárzóan gyönyörű leszel! A világoszöldek, türkizek, vidám sárgák, rózsaszínek, korall és a nem túl hideg világoskékek skálájáról bátran válogathatsz, ékszernek pedig válassz aranyat vagy rosé aranyat! Dóri, a PandArte bloggere igazi ragyogó Tavasz típus, ezért Márk üde kékbe öltöztette, valamint egy vidám színes mintás ruhát ajánlott neki. Tavaszi ruhatárad vidám színfoltja lehet egy korall vagy pink táska.

NYÁR típus

A Nyár típus hamvas, világos és igazi törékeny szépség, akinek porcelán arcbőrét rózsaszínes pír teszi még ellenállhatatlanabbá. A haja világos, de nem meleg szőke, és szemszíne is a hideg kékek vagy szürkék skáláján mozog. Hédi, a Hédinke bloggere tökéletes nyár típus, neki Márk elsősorban rózsaszíneket választott, de a kék bármelyik árnyalata is remekül áll neki. A Nyár hölgyek bátran választhatnak kellemes pasztell, fagylaltszíneket, babarózsaszínt, babakéket, mentát, levendulát és hófehéret is, de a túl sötét árnyalatokat érdemes inkább kerülni. Az ezüst ékszerek tökéletesen kiemelik a törékeny szépségét.

ŐSZ típus

Az Ősz típus palettája talán a legkönnyebben behatárolható: az ezerszínű őszi természet minden árnyalata remekül áll neki, hiszen meleg és mély színeihez, kellemes barna szeméhez és vöröses vagy mély barna hajához csodálatosan mutatnak ezek a tónusok.

A káprázatos őszi lombkorona minden árnyalatát magán viselheti, vöröseket, narancsokat, bordót, barnát, sárgát, aranyat, sötétzöldet, rezes színeket, földszíneket, minden mennyiségben. Vikinek, az 11ground bloggerének Márk egy csodás bordó, mintás maxiruhát választott a fashiondays.hu-ról, amely természetes szépségét igazán élettelivé teszi.

TÉL típus

A Tél típus a klasszikus Hófehérke-szerű szépség, mert a drámai kontrasztok határozzák meg. Sötét (de hideg árnyalatú) haj, világos bőr, sötétbarna, fekete vagy mélykék szemek és piros ajkak.

A Tél hölgyek bátran viselhetnek kontrasztos színösszeállításokat, mert ezek tökéletesen kiemelik különleges szépségüket. A hideg, élénk színek is nagyszerűen állnak neki: lila, fukszia, piros, királykék, smaragdzöld, türkiz, neonszínek, valamint az örök fekete-fehér párosítás. Bogi, az Én jobban bloggere tökéletes Tél típus, akinek remekül áll a drámai vörös rúzs, Márk erre építette fel a szettjét, hiszen egy Tél lány valósággal ragyog pirosban.

Ruhák, cipők és táskák: www.fashiondays.hu
Styling: Lakatos Márk
Fotók: Gregus Máté
A fotózáson részt vettek:
Bánhidi Dóra – PandArte blog
Szabó Hédi – Hédinke blog
Kálnoki-Kis Viktória – 11ground by Viktoria Bolla blog
Mészáros Boglárka – Én jobban blog

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.