8 férfi sztereotípia – Ami mégsem igazán igaz!

A férfiak szexfüggő, elkötelezettség-fóbiás egyedek, akiknek fogalmuk sincs, hogyan kéne bánni egy nővel – sokan vélekednek így a hölgyek közül és sokszor nem azért, mert tényleg elhiszik ezeket a sztereotípiákat, hanem mert a nemi szerepek annyira megváltoztak mára, hogy valamihez ragaszkodni kell, ami ismerős. Még ha nem is igaz…

A sztereotípiák bizony jelen vannak, a mai napig, mindenütt. S még ha tudjuk is, hogy ez vagy az az állítás valamelyik ismerősükre, barátunkra egyáltalán nem igaz, képesek vagyunk mi magunk is szajkózni. Természetesen nem kevés férfira lehetnek jellemzőek az alábbi megállapítások, ám a felmérések szerint korántsem lehet belőlük sztereotípia. Miért? Íme az állítások és megcáfolásuk.

1.A férfiak nem sírnak

A férfiak éppen annyit képesek sírni, mint a nők. Lehet, hogy nem zokognak akadálytalanul és kezdenek sírni bárhol, ha képtelenek uralkodni érzelmeiken, de alkalmanként igenis rázendítenek. Miközben a nőktől a társadalom ezt sokkal inkább elfogadja, a könnyek felszabadító ereje a férfiakra is éppúgy jó hatással van.

ferfi1

2.A férfiak mindent az utolsó pillanatban csinálnak

A nők előre terveznek, a férfiak még a bevásárlást is utolsó percekre hagyják… igaz? Nem. Egy közelmúltban végzett felmérés szerint a férfiak 75 százaléka a karácsonyi ajándékok beszerzését például 2 héttel az ünnep előtt elintézi, és csak 4 százalékuk halogatja a vásárlást.

3.A férfiak tudják, hogyan kell bánni a nőkkel

Sokszor mi nők magunk hozzuk zavarba a férfit. Például azzal, hogy előjön belőlünk egy „nincs szükségem arra, hogy kifizesd a vacsorámat!” megjegyzés, következő alkalommal pedig meglepődünk, ha valamit a férfi nem tesz meg. Ha tehát nem jelezzük és kommunikáljuk egyértelműen, mit szeretnénk, hogyan kezeljenek minket, akkor hogyan legyen a férfinak esélye jól csinálni?

4.A nagy kezek…

…nem jelentenek semmit. Egy 2002-ben, a londoni St.Mary kórházban végzett tanulmány során kutatók összehasonlították a lábméretet a pénisz méretével, és nem találtak semmilyen összefüggést.

5.A férfiak üzenetei valami mást jelentenek

Az egyszavas üzenetek nem azt jelentik, hogy a férfi kerül vagy éppen haragszik ránk. Csak éppen nem érzi szükségét a bő írogatásnak, vagy szívesebben beszélgetne szemtől-szemben.

ferfi10

6.A férfiak nem romantikusak

Ez egyike a sztereotípiáknak, amelyek igaznak tűnnek – pedig ez sem igaz. Ez hosszútávú tanulmány, melyet Dr. Terri Orbuch végzett, felfedezte, hogy a férfiak tulajdonképpen még a nőknél is romantikusabbak. A pasik a szerelmi évődést nagyon megnyugtatónak találják.

7.A férfiak kizárólag a szexre gondolnak

Ha a férfiak minden 7. másodpercben a szexre gondolnának, hogyan intéznének minden egyebet az életükben? A férfiak valóban többet gondolnak a szeretkezésre, mint a nők, de az alvás és az evés is többször jár a fejükben, mint nekünk – állapította meg egy 2011-es tanulmány. Az agy működésének több köze van ehhez, mint magának a férfi viselkedésének.

8.A férfiak elkötelezettség-fóbiásak

Ha minden férfi elkötelezettség-fóbiás és egyik nő sem az, akkor miért van az, hogy egyes nők sokkal elkötelezettség-fóbiásabbak, mint valamennyi férfi együttvéve? Érdekes kérdés…

Forrás: https://napidoktor.hu/index