5 hajerősítő vitamin a dús frizuráért 2018-09-17 Blog, Természetesen, Zöld Megosztás: Tweet A koplalás, a hiányos táplálkozás következtében a hajszálak elvékonyodnak és megindul a hajhullás. Ezekkel a problémákkal nem vagy egyedül, a tél közeledtével mindannyiunk haja erősítésre szorul. Mindegy milyen hosszú, divatos, vagy klasszikus a frizurád, csakis akkor mutat jól, ha egészséges, és dús megjelenése van. Ha változtatni szeretnél ezen, nincs szükséged másra, mint néhány létfontosságú vitaminra, melyek az egészséges haj építőanyagai. 1. Antioxidáns energia – C-vitamin Igazi univerzális erőforrás ez hajszálaink számára, segítségével a vas könnyebben jut el a hajhagymákhoz. Emellett erősíti a haj sejtjeit, és antioxidánsként növeli az ellenálló képességét. A C-vitamint természetes formában megtalálhatod többek között a citrusfélékben, a paprikában, a csipkebogyóban, a káposztában és a kiviben. 2. Toxinok rettegett ellensége – A-vitamin Az A-vitamin hatására a haj sima és bársonyos lesz, emellett erősen hat a növekedésére is. Hiánya leggyakrabban töredezett hajvégeket, és hajhullást okoz. Ez a különleges vitamint nagy mennyiségben fordul elő a sárgarépában, a sárgabarackban, a paprikában és a halolajban. 3. Korpásodás ellen – F-vitamin Főként olajos magvakban, és teljes kiőrlésű gabonákban fordul elő. Amellett hogy véd a káros sugárzástól, mint az ultraibolya, segít megakadályozni a hajhullást, és a korpásódást. Ez a különleges vitamin számos hajápolási termékben megtalálható, ezeknek használata a tavaszi időszakban kiemelten ajánlott. 4. A hajhagymák védelmében – H-vitamin A H-vitamin fontos szerepet játszik abban, hogy a haj erős és csillogó legyen. Segít, hogy a hajhagymák ne gyulladjanak be, ezzel kiküszöbölve a hajhullást. Természetes forrásai: hal, dió, tojásfehérje, teljes kiőrlésű gabonafélék. 5. Egészséges fejbőr- B-vitamin A B-vitamin csodaereje abban rejlik, hogy szabályozza a faggyútermelést, valamint aktiválja a hajhagyma anyagcsere-folyamatát, egészségesen tartja a fej bőrét. Ez a vitamin nagy mennyiségben fordul elő az élesztőben, a tojássárgájában, a hüvelyesekben és búzacsírában. Forrás: https://napidoktor.hu/index