Schüssler sók alkalmazása

A Schüssler sók, másnéven szöveti sók terápiás rendszerének alapítója Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler német homeopata orvos.

Ebben a rendszerben 12 ásványi sót használunk, melyek mindegyike fontos a szervezet harmonikus működéséhez. Ezek a szerek kb. 130 éve használatosak világszerte.

Foto:pixabay.com

A Schüssler sók hatásmechanizmusa

Nem pótolják az ásványianyag tartalmat, azaz nem a szubsztitúció (helyettesítés) elve alapján működnek. A hatásmechanizmusuk ennél jóval komplikáltabb és szofisztikáltabb. Úgy működnek, hogy bioinformációkat hordoznak és az információk átadásának segítségével a szervezet maga állítja helyre az egyensúlyt. Megmutatják a szervezetnek, hogy hova és milyen ásványi sónak kell beépülnie.

Most különösen ráfér mindenkire a lazítás – a jelenlegi helyzet miatt világszinten megszokottá vált a stressz, a szorongás, a rettegés és a pánik. Ezt szerencsére lehet mérsékelni – több módja is van.

Relaxáció a fürdőszobában – 5 tipp a pihenéshez

A Schüssler sókkal történő terápia során elsősorban az arcunkból történik a diagnózis. Ha időben észleljük arcunkon a megfelelő szöveti sók hiányát, akkor a betegség kialakulása megelőzhetővé válik. Az örökletes betegségek esetén is kimutatható a sók segítségével, hogy számolhatunk-e azzal az örökölt hajlammal, vagy sem.

További hasznos információkat az alábbi linken olvashat >>

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.