Petrezselyem pesto 2018-12-15 Blog, Egészséges otthon, Természetesen, Zöld Megosztás: Tweet A pesto a genovai konyha egyik jellegzetes összetevője. Általában bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból készített szószt jelent. Hozzávalók 20 dkg petrezselyem 2 marék dióbél fél marék durvára reszelt parmezán sajt 2 fokhagymagerezd 2 dl extra szűz olívaolaj só frissen őrölt bors Elkészítés 12 fő részére A megmosott és megszárított petrezselyem leveleket durvára vágjuk, turmixgépbe dobjuk. Hozzáadjuk a száraz serpenyőben illatosra pirított, kihűlt dióbelet, a megpucolt fokhagymát, és a sajtot. Az egészet mixeljük, majd lassan hozzácsurgatjuk az olívaolajat. Sózzuk-borsozzuk, kis üvegekbe töltjük, a fedő alatt fóliával zárjuk. (A megbontott üvegcséket hűtőszekrényben tároljuk!) A különféle pestokhoz hasonlóan ezt a változatot is tésztákhoz, pirítósra kenve, húsokhoz, szendvicsekben fogyasztjuk. További NoSalty.hu receptek További receptek >> Forrás: https://napidoktor.hu/index