Masszázs az orvos szemével

A keleti és nyugati orvoslás gyümölcséről, a Ceragem gyógymasszázságyról mondja el tapasztalatait Dr. Zeleni Ferenc.

Dr. Zeleni Ferenc belgyógyász és háziorvostan szakorvos, akupunktúra szakorvos, lézer terepauta huszonhatodik éve végez gyógyító, orvosi tevékenységet.

A családommal együtt évek óta megelégedéssel és eredményesen használjuk a CERAGEM-E termo-akupresszúrás készüléket különféle panasz – főleg mozgásszervi bántalmak és kimerültség okozta rendellenességek – és kóros állapot leküzdésében és megelőzésében. A készülék a kiropraktika, a masszázs, az akupresszúra, a moxázás és a hőterápia erejét egyesíti. Háziorvosi praxisomban is jó hatásfokkal alkalmazok alternatív gyógymódokat így szeretném jobban megvilágítani a CERAGEM-E-nek az egészséget, gyógyulást elősegítő módját.

A jádegörgők a gerinc mellett haladva a lágyrészeket nyújtva helyre teszik a csigolyák ízületi eltéréseit, mint a csontkovácsok és akupresszúrás hatást fejtenek ki a gerinc melletti, a szervezetünk egészét befolyásoló akupunktúrás pontokra. A gerinc adja a test stabilitását és befolyásolja a lélek, a psziché kiegyensúlyozottságát is – "egyenes gerinc egyenes jellem".

zhly9z1s1

A jádekő által kibocsátott rezgések az élő szervezet harmonikus rezgéseivel szinkronizálva segítik a szervezet szöveteinek a működését. Az infravörös hő pedig a szervezetünk kétharmadát alkotó víz rezgésével harmonizál és melegíti is azt, így tudja javítani a sejtek funkcióját.

Ha javul a sejtek anyagcseréje, fokozódik az élénkség, a jó közérzet. Az agy jobb vérellátása gyorsítja a gondolkodásunkat, növeli az intelligenciát, a kreativitást, és jobb munkavégzést tesz lehetővé. Jobban alszunk, kevesebbet esünk ki a munkánkból gyengélkedés miatt, több energiánk marad az élet élvezetére és tovább élünk.

A tradícionális ázsiai orvoslás szerint az egészséges ember egy kiegyensúlyozott külső-belső világgal rendelkezik. Betegség akkor keletkezik, ha zavar támad a testi vagy lelki működésben és a harmónia fenntartásában szerepet játszó folyamatok működése is zavart szenved.

Ha az egyensúlyi állapot felborul, akkor az pl: kiszáradáshoz, ödémához, lázhoz, kihűléshez vezethet. Az egyensúlyi állapot függ a Qi ( csi, életenergia ) egyenletes és megszakítás nélküli áramlásától is. A Qi folyamatos körforgása révén összeköti egymással a különféle testtájakat és szerveket, ezért lehet a gerinc melletti akupunktúrás pontok révén olyan sok látszólag nem összefüggő eltérő panaszt, tünetet befolyásolni. Tizennégy Qi folyam ( meridián ) biztosítja a szervezet működését. Ha a meridiánokban a Qi és a vér (testnedvek ) áramlása blokkolódik, akkor fájdalom lép fel, és minél erősebb a blokk, annál nagyobb a fájdalom.

6768

Az akupunktúrás pontok kezelése megszünteti a blokkot, ezáltal a fájdalmat. A CERAGEM-E eszköz a szervezetünkre kis ingereket ad, és ezáltal gyógyít, mert a közepes inger az élő szervezetben blokkot idéz elő, az erős pedig károsítja. A kis kezelési ingerek a test önszabályozását hozzák működésbe és végül ez az önszabályozás egy bizonyos idő elteltével a káros hatásokat is kiküszöböli.

Segít a betegséget leküzdeni és a hatása sokáig megmarad. A CERAGEM-E készülék ellazítja az izmokat, a lágyrészeket, inakat, korrigálja a gerinc deformitásait, felszabadítja az összenyomódott idegeket, lehetővé teszi a vér és a nyirok szabad áramlását, a szövetek káros méreganyagaitól való megszabadulását.

Így jó hasznát vehetjük nyaki, háti és ágyéki gerincfájdalmak, műtét utáni rehabilitáció, és nagyon óvatosan gerincsérv esetén, továbbá csontritkulás, kéz- és lábzsibbadás, enyhe fokú gerincferdülés, egyéb reumatikus bántalom, fejfájás, herpes utáni zsába, idült fáradtság, alsó hasi, medence tájéki idült fájdalom esetében is. A természetes gyógymód alapja a szervezetben rejlő önmagunkat gyógyító energiák tudatos felhasználása, erősítése.

Kívánom mindenkinek, hogy sikeresen használja a CERAGEM-E termo- akupresszúrás készüléket a szerettei és a maga egészségének megőrzésére és nem csak mozgásszervi panaszainak megszüntetésére.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.