Almaecet, tea és zab – Házi megoldások napégésre

Ha te is az a fajta vagy, aki bármennyire is próbál napozni nyaralás előtt, illetve akármennyire alaposan keni is be magát naptejjel, a nyaralás első napjának estéjén mégis olyan színben virít, mint a vacsorakor a tányérjára kerülő sült garnéla, akkor ez a cikk neked szól. Amennyiben beütött a baj, próbáld ki az alábbi tippeket!

1.Almaecet

Egy tiszta ruhadarabot áztassunk vízzel hígított almaecetbe, majd borogassuk be pár percre a leégett bőrfelületet. Csökkenteni fogja a gyulladást, illetve elősegíti a gyógyulást. Ha megvagyunk a borogatással, hidratáljuk is a bőrünket.

Hogyan kapcsolódik az ólommérgezés a paróka és napozás?

2.Kókuszolaj

A kókuszolaj vagy kókuszzsír hatékony hidratálószer, magas olajtartalma miatt kellemes érzés az égett, száraz vagy irritált bőrre tenni. Gyengéden kenjük be vele a leégett részeket, pár percen belül jobban fogjuk érezni magunkat. A ruháinkat viszont nagyon csúnyán képes összekenni, ezért jobb, ha otthon, a fürdőszobában végezzük mindezt.

3.Zabfürdő

A zab igen gazdag antioxidánsokban, ezért nagyon hatékony gyulladáscsökkentőnek számít. Egy tálka zabot daráljunk finomra, és adjuk hozzá a fürdővizünkhöz. (Könnyen elduguló fürdők esetén óvatosan a módszerrel!)

4.Aloe verás jégkockák

Nem véletlenül találunk aloe verát szinte minden leégés kezelésére szolgáló krémben! Még jobban hűsít, ha jégkockákat készítünk belőle. Adjunk az aloe verás krémhez egy kis vizet, hogy biztosan megfagyjon, töltsük jégkockatartóba, és mehet is a fagyasztóba. A kész jégkockákkal dörzsöljük be a leégett bőrt, egyszerre fogja hűsíteni és nyugtatni.

Napozási tanácsok, amelyeket érdemes megfogadnod!

5.Egy kis tea

A tea segít egyensúlyba hozni bőrünk pH-értékét. Csak nedvesítsük be a teafiltereket, majd helyezzük a leégett bőrfelületre. Esetleg tegyünk pár filtert a fürdővizünkbe, vagy főzzünk egy lábas teát, mártsunk bele egy tiszta konyharuhát, és borogassuk be a bőrünket.

Forrás: Ízes Élet


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.