Max Irons: Híres szülőkkel sokkal nehezebb!

Jeremy Irons szintén színész fia mindig készen áll az apjával kapcsolatos kérdésekre. Pedig önálló karriert futott be, szép sikerei vannak – és sok sztárhoz hasonlóan ő is repülni szeretne.

Miért akarnak a színészek repülőgépet vezetni? Az egyik szórakoztató bulvár hetilap összeállította azoknak a sztároknak a listáját, akik rendelkeznek pilóta engedéllyel. Nos, nincsenek kevesen. Lehetséges, hogy ezzel kompenzálnak? A levegőben ők veszik át az irányítást, amelyet felettük a rendezők, forgatókönyvírók, publicisták gyakorolnak a mindennapokban…?

A 28 esztendős Max Irons is azok a hírességek közé tartozik, akik szeretnek repülni. „Mindig is harcos  pilóta szerettem volna lenni – fogalmazott. – De embereket nem ölnék soha.” Színészként azonban akár vadászpilóta is lehetne.

irons fiúk

Max Irons – Jeremy Irons és Sinéad Cusack legfiatalabb fia – egy izgalmas, „Red Riding Hood” (A lány és a farkas) című, sötét, de füllesztő alkotásban látható, melyet Catherine Hardwicke rendezett. Hardwicke jól ismert arról, hogy Robert Pattinsont egyik napról a másikra alakította át „félistenné” az Alkonyat-filmmel. Max Irons Henry-t játssza, egy szerelmi háromszög egyik résztvevőjét, amelyben Amanda Seyfried és Shiloh Fernandez is szerepel.

Szívtipró lesz?

„Nem én mondtam” – sommázta Max Irons a kijelentést Los Angelesbe érkezve londoni otthonából, ahol megbeszéléseken és sajtóeseményeken vett részt. Max Irons nemcsak jóképű, de nagyon szerethető is angolos sármjával. A fotók alapján hihetetlenül mutatós a megjelenése, vagy minimum rendkívül fotogén – ezek a tulajdonságok, lássuk be, alapvető fontosságúak egy színészi karrierhez! Ráadásul kellően magas is – tudjuk jól, hogy Hollywoodban az alacsonyabb pasikból is lehetnek igazi sztárok. Irons azonban az édesapjának köszönheti figyelemreméltó magasságát

…nos, Max fel van készülve arra, hogy Jeremy Irons mindig szóba kerül. Abban a kivételes helyzetben van, hogy viszonylag új a pályán, de gyakorlatilag egész életét a showbiznisz közelében élte le. Úgy fogalmaz, nem is tudja pontosan megmondani, mikor jött rá, hogy a szülei színészek. Mindennapjai úgy teltek, hogy „egyikük mindig hiányzott, és különféle fura dolgokat csináltak idegen országokban”.

max2

Max Irons valójában akkor ébredt rá, hogy híresek is, amikor egy nyáron Portugáliában tartózkodott, ahol Jeremy Irons éppen Meryl Streep-el forgatott. A 7 éves Max távcsövet vett észre egy bokorban. Szólt az édesapjának, aki egy lapátot hajított a bokrok közé – a kisfiút pedig rettentő módon szórakoztatta az eset.

De vajon nem találta mindezt kissé bizarrnak?

„Valóban furcsának tűnhet ez a mesterség – de egyben nagyon mókás is. Gyerekként azt látod: valaki befut a színre, játszik valamit, majd kisiet. Ez nagyszerű játék. Színészként megkapjuk a lehetőséget, hogy játsszunk, használjuk a képzeletünket és kicsit újra gyerekek lehessünk – furcsa, de csodálatos dolog!”

 Max Irons egyébként „anyuci kisfiának” tartja magát, aki édesanyja ír érzékenységét és munkához való hozzáállását örökölte, valamint az ő csontozatát. De a fiúk számára legtöbbször az édesapjuk a példakép, különösen, amikor úgy is döntenek, hogy átveszik a családi vállalkozást, követik a példát. Azoknak a színészeknek a listája, akik ugyanolyan sikeresek lettek, mint híres édesapjuk, alighanem rövidebb, mint a pilóta sztároké… de hogy csak néhányat említsünk, itt van Michael Douglas, Ben Stiller vagy Charlie Sheen.

Jeremy Irons megmondta a fiának: Angliában az atyafiságot tulajdonképpen megvetik.

Legkevésbé itt vettem észre ezt, de megfigyelhető. Szerintem tévhit, hogy annak könnyebb bizonyítani, akinek már színészek a szülei. Sőt, igazából ez fordítva van…” – vélekedik Max Irons.

 Jeremy Irons inkább a filmvilág üzleti oldalát ismertette meg a fiával, hagyta, hogy a technikai oldalát ő maga tanulja meg.

„Színészetből tanácsot adni kicsit olyan, mint amikor egy szülő tanácsot ad, hogyan vezessünk autót – véli Max Irons. – Tudjuk, hogy igazuk van, de azt szeretnénk, ha most egy kicsit befognák a szájukat…”

Max Irons úgy gondolja: ha valaha is abban a helyzetben találja magát, hogy egy hátborzongató karakter szexi oldalát kívánja árnyalni, számos példa áll előtte az apja munkásságából.

„Van egy karakter, amit el szerettem volna játszani –apám szerepét a „Végzet”-ben -, sok szex jelenettel, ami meglehetősen kemény dolog.”

A Végzet (Damage vagy Fatale) 1992-ben született Louis Malle-film, egy apáról (Jeremy Irons), aki beleszeret a fia menyasszonyába (Juliette Binoche).

Ki tudja, lehet, hogy egy napon hasonló szerepben is bizonyíthat az édesapjához hasonlóan lehengerlő stílussal, de merőben más karakterrel bíró Max?

Forrás: