Szabó Bence: Sportolás közben zavart legjobban a rossz látás

Szabó Bence kétszeres olimpiai bajnok sosem csinált hiúsági kérdést abból, hogy szemüveget kell hordania, nem ezért döntött a műlencse műtét mellett.

A kardvívót a munkájában, sportolás közben, és szabadidejében is zavarta a szemüvege – mint meséli, a praktikum vitte rá, hogy a Budai Szemészeti Központban megműttesse a szemét. A sportoló 2019 őszén kapott trifokális műlencsét, előtte hosszú ideig volt szemüveges, ami főként a munkája és sportolás közben zavarta.

A műlencse műtét előtt nem volt jó a látásom, de nem csináltam belőle hiúsági kérdést. Az viszont idegesített, hogy ha elmentünk egy étterembe, ahol nem volt megfelelő a fény, akkor soha nem láttam az étlapot rendesen” – mondja Szabó Bence. – Azt is elárulta, hogy sokszor felejtette otthon a szemüvegét, így pont akkor nem volt kéznél, amikor kellett volna.

A hétköznapokon nem hordtam szemüveget, így amikor például este mesterséges megvilágításban teniszeztünk, többször ütöttem a labda mellé. Próbáltam távollátó szemüvegben is játszani, de az sem volt megfelelő megoldás. Nálam a praktikum miatt kellett ezt a műtétet megcsinálni” – mesélte.

A szemműtét napján nagyon izgult érte a család, de ő végig nyugodt volt – megnyugtatta Dr. Nagymihány Attila szemész szakorvos tudása és személyisége, valamint a műtétet megelőző alapos szemvizsgálat. A műtétje előtt a Budai Szemészeti Központban összefutott Rudolf Péter színésszel is, aki szintén erre a beavatkozásra készült. A pozitív vélemény, amit tőle hallott, szintén megerősítette a döntésében, és nyugodtan vágott bele a műlencse műtétbe.

Az olimpikon rendkívül szerencsés volt, hiszen a szemműtét után az átlagnál lényegesen hamarabb beállt a látása, és már másnap tudott vezetni. Az első pár napban éjszakai vezetésnél még zavarták a szembejövő autók fényei, de ez is gyorsan elmúlt. A műlencse műtét után tökéletes lett a látása, örökre megszabadult a szemüveggel kapcsolatos problémáktól, és azóta csak nevet, ha az ismerősei megszokásból odanyújtják neki a szemüvegüket, mikor az étteremben ülve az étlap után nyúl.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.