Renée Zellweger csodaszere: a tojásdiéta

Amióta kiderült, hogy a tojás, ha mértékkel fogyasztja az ember, nem emeli a koleszterinszintet, mind több sztár szánja rá magát a tojásdiétára.

Ebben élen jár az Oscar-díjas (Hideghegy, 2004) Renée Zellweger, aki az elmúlt években nem egyszer kényszerült drasztikus hízó- vagy fogyókúrára egy-egy filmszerep miatt. Sokan irigylik világszerte, mert amilyen gyorsan magára szed tizenöt-húsz kilót, olyan rövid idő alatt képes megszabadulni e tetemes súlyfeleslegtől. Persze nem biztos, hogy a színésznő, irigylésre méltó helyzetben van.13660

Állítólag komoly egészségkárosodás lett a következménye a gyakori súlyváltozásnak. Bridget Jones megformálója a közelmúltban azt mesélte, hogy szerinte a tojásban minden olyan tápanyag megtalálható, amelyre az emberi szervezetnek szüksége lehet, ugyanakkor alacsony kalóriatartalmának köszönhetően látványos fogyást eredményez.

A színésznő állítja, rövid időn belül anélkül csökken a testsúly, hogy felborulna a szervezet egyensúlya. Mindenesetre nem árt óvatosan bánni e csodaszerrel, mert igaz, Zellweger nem említette  komoly epeproblémát okozhat a túlzott fehérjebevitel. Márpedig a tojás felér egy fehérjebombával! Éppen ezért két hétnél tovább nem szabad alkalmazni a tojáskúrát, vissza kell térni a kiegyensúlyozott táplálkozásra.

Forrás: