Kembe Sorel visszaül az iskolapadba

A Csillagvirág Klinika tehetséges, de roppantul makacs fiatal rezidensét alakító Kembe Sorel a sorozatban már számtalan esetben mentett életet, és rengeteg egészségügyi helyzettel találkozott.

Azonban a képernyőn mutatkozó magabiztosságát és hitelességét csak remek színészi képességei adják, ugyanis semmilyen egészségügyi háttérismerettel nem rendelkezik. Most viszont iskolapadba ül, hogy elvégezze az ápoló tanfolyamot. 

,,A jogosítványhoz kötelező elsősegély tanfolyamon kívül semmilyen egészségügyi ismereteim nincsenek, de ha már orvost alakítok, úgy gondoltam, hogy érdemes egy picit mélyebben megismerkednem a szakmával. Ápoló képzésen veszek majd részt, lesz elméleti és gyakorlati része is, és 12 hónap áll majd a rendelkezésemre, hogy letegyem a záróvizsgát.

sorel2

Izgalmasnak ígérkezik, kíváncsi vagyok, hogyan fogom majd kezelni a valós szituációkat, de mindenképpen úgy gondolom, hogy meghatározó élmény lesz. Elég szoros az időbeosztásom, ezért nagyon jól jön, hogy én még távoktatásban végezhetem a tanfolyamot, csak a konzultációkon és a gyakorlaton kell részt vennem.”  –  mondta Sorel.

Mit is takar pontosan a sorozat dokijának az új szakmája? Ápolókkal találkozunk a kórházi osztályokon. Ők azok akik, szakmai tudásukkal és empatikus magatartásukkal nagyban hozzájárulnak a beteg gyógyulásához. Különböző betegápolási feladatokat látnak el, a vizsgálatoknál vagy beavatkozásoknál közreműködnek, részt vesznek a gyógyszerelésben az infúziós és transzfúziós, valamint a művese kezelésekben.

,,Sorel igazi hiánypótló képzésen vehet részt, mert sajnos nagyon alacsony a szakképesítéssel rendelkező ápolók száma Magyarországon, ráadásul a legjobbkor döntött a képzés mellett! Az OKJ változása miatt ugyanis most utoljára szerezhető meg ez a szakképesítés, úgy hogy nem kell naponta beülni az iskolapadba. Vegyes távoktatási rendszerünk lehetővé teszi, hogy a saját munka- és életrendjéhez igazítva tanuljon.” – mondta Demény Csaba, a képzést szervező Medilearn Akadémia ügyvezető igazgatója.

Szeptembertől az új szabályozás megemelt óraszámokat ír elő, és sok esetben, így például az ápoló képzésben is megszűnik a távoktatás, csupán nappali és esti tagozaton lehet majd szakmát szerezni. Kembe Sorel még jókor jelentkezett, de egyáltalán nem késő követni a sorozat dokijának példáját, hiszen a szeptemberig megkezdett képzésekre a régi szabályok vonatkoznak!

Forrás: