Harcsa Veronika húsmentes vitaminjai

Harcsa Veronika énekesnő és zenekara november 19-én a Nemzeti Színházban mutatja be a Lámpafény estet. A verskoncerten Kulka János színművész közreműködik.

Az utóbbi időben kiszámíthatatlan volt az időjárás és ez sok megfázásos megbetegedéshez vezetett. Hogyan erősíted immunrendszered a téli időszakban?

Énekesként ez pláne veszélyes, szerencsére idén eddig megúsztam, gyorsan le is kopogom. Igyekszem odafigyelni a vitaminbevitelre, sok gyümölcsöt, zöldséget fogyasztok, sokat iszom és igyekszem nem túlhajtani magam. Utóbbi a legnehezebb.

Szoktál valamilyen diétát vagy böjtöt tartani?

Vegetáriánus vagyok, ugyanakkor nagyon szeretek enni, így ezen felüli diétát, böjtöt nem tartok. Október óta Brüsszelben élek, ami nagyon nemzetközi helyszín, és ez az élelmiszerkínálaton is érződik. Könnyen, olcsón lehet beszerezni mindenféle arab, mediterrán gyümölcsöt, zöldséget, hozzávalókat, így kis odafigyeléssel nagyon változatosan és egészségesen lehet vegetáriánusként is étkezni.

harcsaveronika_6400

A fellépések mellett van időd valamilyen sportra?

Muszáj, hiszen jó kondícióban kell lennem. Nyáron futni szoktam, télen inkább jógázom, ami persze nem csak a testnek jó.

Hogy érzed, fizikailag mennyire terhel le egy fellépés, vagy egy koncert?

Attól függ, milyen koncertről van szó. Egy csendes, visszafogott műsor nyilván kevesebbet vesz ki belőlem, mint például egy Bin-Jip koncert, amit általában végigtáncolok. Az biztos, hogy sok folyadékot veszítek.

Küzdesz valamiféle alvásproblémával?

Szerencsére nem. Sok zenész bioritmusa tolódik el, hiszen a napunk legfontosabb pontja az esti koncert, természetes, hogy amikor az ember feldobott állapotban lejön a színpadról, nem akar rögtön elaludni. Nekem szerencsére ezzel még sincs bajom, épp elég sűrű napjaim vannak ahhoz, hogy ne legyen gondom az elalvással.

Forrás: