Ez a betegség okozta Justin Bieber arcbénulását

Eddig nem hallottunk sokat a Ramsay Hunt-szindrómáról, azonban mióta Justin Biebert megtámadta ez a komoly betegség, azóta sokakat foglalkoztat, hogy vajon mi is ez.

Justin Biebernek lebénult a fél arca, emiatt több koncertjét is le kellett mondania. Panaszait az úgynevezett a Ramsay-Hunt szindróma okozta, ami egy herpeszvírus-fertőzés következtében jön létre.

“Aki átesett valaha a bárányhimlőn, abban benne marad a vírus, és ha éppen nem működik jól az immunrendszerünk védekezőképessége, aktivizálhatja magát” – mondta Halász Ágnes fül-orr-gégész a Reggeliben.

Így járhatott az énekes is. Ez a herpesz vírus az érző ideget támadja meg, az arcon és a fülben herpeszes hólyagok jönnek létre, súlyosabb esetben érintheti a mozgatóágakat is és arcbénulást okoz.

„A herpeszvírusnak az a tulajdonsága, hogyha egyszer valaki elkapta, nem tűnik el a szervezetből, az érző ganglionokban ücsörög, és ha elkapunk egy vírusfertőzést, vagy az immunrendszerünk nem jól teljesít, akkor aktivizálhatja magát és megjelenik annak az idegnek a lefutása mellett, amelyik ganglionban ül” – magyarázta Halász Ágnes.

Az arcbénulás már egy súlyosabb állapot, amit kellemetlen tünetek, erőteljes fájdalom, hólyagok, arczsibbadás, ízérzés-zavar kísérhet. Megelőzni nem lehet, de van rá gyógyszer.

A gyógyulás több hétig, akár hónapokig is eltarthat, de mivel Bieber fiatal és valószínűleg időben megkapta a szükséges kezelést, a szakértő szerint bízhatunk benne, hogy a Szigetre teljesen felépül.

Olvasd el ezt is!

Bőrbetegségek: ajakherpesz, övsömör

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.