Cukorbeteg gyermekekkel táborozott Erős Antónia

Cukorbeteg gyermekek nyaralhattak Horányban, a Rákosmenti Gyermekcukorbetegek Közhasznú Egyesülete nyári táborában. Az egyetlen magyar vércukormérő készülékeket fejlesztő 77 Elektronika Kft. meghívására Erős Antónia és Hevesi Tamás is a táborba látogatott, hogy az egészséges életmód, a mozgás és a gyakori vércukormérés fontosságára hívja fel a fiatal táborozók figyelmét.

Én 25 éves koromban tudtam meg, hogy cukorbeteg vagyok, de a táborozás élménye az én gyerekkoromból sem hiányzik, rengeteg kedves emléket őrzök. Általában olyan jól éreztem magam a többi gyerek között, hogy – édesanyám legnagyobb meglepetésére- sírva szálltam le a vonatról, amikor hazaérkeztem. Ezek a táborok a közös sportolásról, kirándulásról és játékokról szólnak, de nagyon örülök annak, hogy itt a táboron kívüli, mindennapi kihívásokhoz is segítséget nyújtanak a cukorbeteg gyerekeknek” – mesélte Erős Antónia.

antónia és gyerekek

A hasonló táborok szervezésének célja az, hogy a diabétesszel élő gyermekek szabadidős és edukációs programok révén tudhassanak meg többet betegségükről és szakemberek segítségével illeszkedhessenek be a sajnos egyre népesebb cukorbeteg közösségbe. Elsajátíthatják a cukorbetegség kezeléséhez szükséges alapvető ismereteket, közben pedig játékkal és sok mozgással kovácsolódhatnak igazi csapattá.

Évről évre tíz nyári cukorbeteg gyermektáborok létrejöttéhez járul hozzá a Tartsd a szintet! edukációs programot működtető, a Dcont TREND vércukormérő készüléket gyártó 77 Elektronika Kft. gyermekszervezeteknek kiírt pályázata.

hevesi tamás

„Az elmúlt években már volt alkalmam ellátogatni néhány, cukorbeteg gyermekeknek szervezett táborba, ezért nem volt kérdés, hogy ezúttal is velük tartok. Sajnos a diabétesz egyre több fiatalt érint, ezért nagyon fontos, hogy legyenek ilyen, kifejezetten a számukra szervezett programok. A célom idén is az, hogy játékos és szórakoztató formában hívjam fel a figyelmüket a mozgás és a sport fontosságára. Erre most minden eddiginél jobb példával szolgálhatok: szeptember 1-5. között a magyar cukorbeteg futsal-válogatott edzőjeként veszek részt a cukorbetegek nemzetközi futsal bajnokságán Balatonfüreden, ahol a csapatunk – a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi támogatásának köszönhetően – hazai pályán védheti meg Európa-bajnoki címét” – mondta el Hevesi Tamás.

Forrás: