A köszvényes Jared Leto

A mindig energikus színész és énekes az egyik filmje miatt felszedett túlsúly okán lett köszvényes.

A koncerteken és a filmvásznon egyaránt energikus színész-énekesről senki nem gondolná, hogy köszvényes. A harmincnyolc éves Jared, akit leginkább a Nagy Sándor és a Rekviem egy Álomért című filmekben nyújtott alakításáról ismerünk egy szerepe miatt lett köszvényes.

A Chapter 27 című film a The Beatles gitárosának John Lenon-nak az utolsó napjait dolgozza fel. A filmben Jared alakítja Mark David Chapman-t, aki megölte a legendás zenekar frontemberét. A betegség kialakulásának, oka az volt, hogy a színész a szerep kedvéért több mint huszonhét kilót hízott.

„Nem tudtam sétálni hosszú távon. Olyan fájdalmaim voltak, hogy tolókocsival közlekedtem. Sokkolta a testemet a nagymennyiségű súlyfelesleg, amit felszedtem.” – mondta Leto a Daily News-nak adott interjújában.

d4ydlqzf

A köszvény valójában a köznapi neve egyfajta ízületi gyulladásnak. Az artritisznek nevezett gyulladás rohamok formájában jelentkezik. Az ízületi nyomásérzékenységet, duzzadást, pirosodást, felforrósodott érzést a szervezet magas húgysav-szintje okozza. A köszvényes rohamok általában éjszaka jelentkeznek, és legtöbbször férfiak szenvednek tőle.

A köszvény ennek ellenére nem olyan súlyos betegség, mint aminek hangzik. Az intenzív fájdalom leggyakrabban a nagylábujj ízületét érinti, de az alsó és felső végtagokban is jelentkezhet. A fájdalom öt-hét napig tart, de intenzitása folyamatosan csökken, míg végül teljesen elmúlik.

Ennek ellenére kezelhető is, szájon át szedhető gyógyszerekkel vagy injekciókkal, amit a fájó területbe fecskendeznek. Az pedig tévhit, hogy a felpolcolt láb és a borogatás használna a köszvény ellen, bár nem is nagyon árt. A túlsúly és a helytelen táplálkozás viszont fájdalmasabbá teszi a tüneteket.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.