Fűszerezni egészségesen – Top5

Hallottuk már azt a biztatást, fűszerezzük meg az életünket? Még egészségünk is profitálhat belőle. Milyen fűszereket érdemes használnunk és hogyan? A jó fűszerezés mennyeivé teheti...

Gyöngyvirágot a gyenge szívnek!

A gyöngyvirág amellett, hogy kedvelt kerti növényünk a gyógyításra is alkalmas. Fogyasztása ajánlott szívgyengeség és koszorúér bántalmak esetén A Convallaria majalis egyéb elnevezései:...

Mi mindenre jó a dió?

Számos karácsonyi finomság töltelékét adja ez a dió, ám felhasználási területe ennél jóval sokrétűbb. Bár többnyire sütemények, édességek töltelékeként használjuk és a likőripar is...

Aranyvesszőt az asztmára

Ezt a gyógynövényt jágerkendernek is nevezik és dísznövényként is tartják. Magas vérnyomásra, prosztatanagyobbodásra és torokgyulladásra is alkalmazható. Egyéb elnevezései: jágerkender,...

Hmm, alatta de finom a csók!

A szeretet ünnepének elmaradhatatlan kelléke. Már a kelták csodálták tulajdonságait. A fagyöngy nemcsak kiváló gyógyító, a ház dekoratív adventi dísze is. Ennek a mutatós, fán termő...

Mi mindenre jó a fenyő?

A fenyőnek valójában rengeteg felhasználási módja létezik, és ezek közül csak egy a néphagyomány, hogy karácsonykor megvéd a gonosz démonoktól.

Sztívia – Az energiamentes édesítőszer

A boltok polcain sokféle édesítőszert találhatunk. Vannak olyanok, amiket csak utóízesítésre, vagy italaink édesítésére használhatunk, vannak olyanok, amikkel süthetünk és főzhetünk...

A mandarinnal fogyhatunk?

Kutatók felfedeztek egy anyagot a mandarinban, amely megelőzi az elhízást és megvéd a 2-es típusú cukorbetegségektől. A Nyugat-Ontario Egyetem új kutatása felfedezett egy anyagot a mandarinban,...

Top 5 kérdés a koffeinről!

Egy ital, ami áldás a fáradt reggeleken. Vajon, valóban áldás vagy inkább átok? Most kiderül! Néhány ember elképzelhetetlennek tartja az életét koffein nélkül, a kérdés csupán az, hogy ami...

Mire is jó a zeller és a répa?

A zeller régóta ismert jótékony hatásairól, a répa pedig úgy tűnik, segít látnunk a sötétben... A két zöldségben mégis van egy közös: a legújabb kutatások szerint a bennük lévő...