A magok királynője: a lenmag Egyszerre a divat-és az élelmiszeripar királynője. Kényelmes és finom. Természetes és tápláló. Bemutatjuk: Ő a lenmag! Eleinte a ruhaiparban használták előszeretettel ezt a növényt....
Együnk fügekaktuszt! A fügekaktusz más néven nopal Mexikóban honos, amely gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, élelmi rostokban. 17 fajta aminosavat tartalmaz, melyből 8 létfontosságú! Újabban egyre-másra...
Baktériumok a vízben Sajnos akár az óceánból is kaphatunk fertőzést Amikor strandra megyünk, minden bizonnyal a napégés vagy a fulladás jut eszünkbe, mint lehetséges veszélyforrás. Ki gondolna azonban a vízben levő baktériumokra? Sajnos, sok esetben még az óceán...
8 tipp az otthoni szemét csökkentéséhez A környezetbarát hozzáállás otthon kezdődik: közvetlen környezetünkben érdemes először csökkentenünk a háztartási hulladékot. Hogyan tehetjük ezt meg? Talán nem fog menni egyik napról a...
Élősködők a háziállatokon – mit kell tudni a kullancsokról? Hogyan ismerhetők fel a macskán és a kutyán? A kis házi kedvencek selymes szőre sajnos a bolhák és a kullancsok számára csábító környezetet kínál. A háziállatok vérét szívják, komoly...
Kakaóval az asztma ellen! A kakaó vagy kakaófa (Theobroma cacao) a mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozó faj. Gyümölcse, a kakaóbab fontos élelmiszeripari alapanyag: ez a kakaóvaj, a kakaópor és a csokoládé...
Négy trópusi gyümölcs a kicsattanó egészségért Az ananász és a mangó egyaránt sztár Miért számítanak manapság népszerűnek egészségügyi szempontból bizonyos trópusi gyümölcsök? Íme az a négy, amely megérdemelten került a legjobbak...
Amit a fekete áfonyáról tudni kell! A fekete áfonya (Vaccinium myrtillus) gyógyhatása közismert. Sok betegség természetes csodaszere. Helyes gondozással gazdag termést érhetünk el. Íme néhány tanács az áfonya bokor helyes...
Így használd a mandulát, úgy a szóját, ehhez pedig a rizst: Növényi italkalauz Tejbegríz, mákos guba, eperturmix, vagy épp krumplipüré, esetleg egy cappuccino. Elképzelhetetlenek tej nélkül? Pedig mindegyiket elkészíthetjük finom, tápláló, tejtermékmentes változatban is,...
Mit tehetünk ma a szívünk és a bolygónk egészségéért? „Egészséges, tiszta, jó szívből és jó szívvel beszélek” – Gyuri bácsi a szívbetegségek megelőzéséről is beszélt a 13. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokon A 13. Gyógynövénynapok...
Keserűfű a májnak! A keserűfű növény egész Kínában megterem. Gyökérgumóját ősszel ássák ki, tisztára mosva felszeletelik, és szárítják. Ha szükséges, fekete szójabab levével keverve gőzölik és...
5 Nyári utazós tipp Így őrizzük meg egészségünket utazás során Július leginkább a nyaralásról szól, ilyenkor sokan indulunk útnak, hogy kipihenjük az év első felét és feltöltődjünk a következő...