A magok királynője: a lenmag

Egyszerre a divat-és az élelmiszeripar királynője. Kényelmes és finom. Természetes és tápláló. Bemutatjuk: Ő a lenmag! Eleinte a ruhaiparban használták előszeretettel ezt a növényt....

Együnk fügekaktuszt!

A fügekaktusz más néven nopal Mexikóban honos, amely gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, élelmi rostokban. 17 fajta aminosavat tartalmaz, melyből 8 létfontosságú! Újabban egyre-másra...

8 tipp az otthoni szemét csökkentéséhez

A környezetbarát hozzáállás otthon kezdődik: közvetlen környezetünkben érdemes először csökkentenünk a háztartási hulladékot. Hogyan tehetjük ezt meg? Talán nem fog menni egyik napról a...

Kakaóval az asztma ellen!

A kakaó vagy kakaófa (Theobroma cacao) a mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozó faj. Gyümölcse, a kakaóbab fontos élelmiszeripari alapanyag: ez a kakaóvaj, a kakaópor és a csokoládé...
fekete áfonya

Amit a fekete áfonyáról tudni kell!

A fekete áfonya (Vaccinium myrtillus) gyógyhatása közismert. Sok betegség természetes csodaszere. Helyes gondozással gazdag termést érhetünk el. Íme néhány tanács az áfonya bokor helyes...
keserűfű

Keserűfű a májnak!

A keserűfű növény egész Kínában megterem. Gyökérgumóját ősszel ássák ki, tisztára mosva felszeletelik, és szárítják. Ha szükséges, fekete szójabab levével keverve gőzölik és...

5 Nyári utazós tipp

Így őrizzük meg egészségünket utazás során Július leginkább a nyaralásról szól, ilyenkor sokan indulunk útnak, hogy kipihenjük az év első felét és feltöltődjünk a következő...