afonya

Hogyan együk az áfonyát, hogy gyógyítson?

A brit pilóták a II. világháborúban éjszakai bevetések előtt sok fekete áfonyát ettek, mert a benne lévő anyagok javítják a látást, segítik a retinasejtek gyors regenerálódását. A...

Ezért nem szeretik sokan a koriandert

Tudományos megállapítás, hogy sokan nem szeretik a koriandert, és nem csupán a szokásos ízlésbeli különbözőségek miatt. A koriander elutasítók tábora egy tény, amit  ezúttal nem a "brit...

Ételek, amik csökkentik a koleszterinszintet

Ha szeretjük a zsíros ételeket, elképzelhető, hogy a vérképünket mutató laborjelentésen a „koleszterin” szó latin megfelelője után szerepel egy-két csillag is.  Nem árt odafigyelnünk...

Tippek a téli lehangoltság ellen

A tavasz itt van már, egy karnyújtásra. Minden +10 fok feletti napsütéses óra arra biztat és emlékeztet minket, hogy már nem kell sokáig várnunk. Persze a pandémia, a családunk hiánya és a...

Így válasszunk mogyorókrémet

A Szupermenta évindító terméktesztjén 34 mogyorókrémet vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontból egyik...
has, hasfájás

Ezek miatt fáj a hasunk

A hasi vagy gyomorfájdalom hátterében az egészen hétköznapinak számító okoktól a súlyos betegségekig több tényező is állhat. Dr. Sárdi Krisztina gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont...

Tudta? Ezért fontos mentateát inni

Ismerjük, szeretjük a mentát. Tudjuk, hogy egészséges a fogyasztása. De mik is pontosan a gyógyhatásai? A menta egy olyan fűszernövény, amely számos gyógyhatással rendelkezik. A belőle...