Minden, ami jód

Biztosítja a megfelelő szellemi fejlődést, szabályozza az anyagcserét, és karbantartja a pajzsmirigy működését, mégis keveset tudunk róla és keveset is fogyasztunk belőle! A jód szerepéről Prof. Balázs Csaba endokrinológus adott felvilágosítást.

A paradicsomlé mindenre jó!

A rosszindulatú daganatok kezelésének a röntgenbesugárzás egyik fontos módszere, melynek mellékhatásait amerikai kutatók szerint enyhítheti a paradicsomlé.

Elhízás: 4 rejtett ok

Előfordul, hogy valaki minden fogyókúrás utasítást betart, mégis egyre gyarapodnak a zsírpárnái. Michael F. Roizen és Mehmet C. Oz szerint a baj a hormonokkal is lehet.
halfustoles_izletes_fogasok

Füstöljünk halat otthon!-30 perc alatt

Azt gondolta, hogy a füstölt hal az éttermek kiváltsága, és ilyen különlegességet csak a képzett séfek képesek kreálni? Tévedés! Az egészséges és friss fogással otthon is könnyen...

A teafa gyógyhatásai

A teafaolajat az Észak-Ausztráliában honos ausztrál teafa leveléből állítják elő. Az ausztrál őslakosok évezredek óta ismerik gyógyhatását, világszerte csak a 20. század közepétől...

Hogyan érjük el a teltségérzetet?

A fogyókúra legnagyobb ellensége az éhségérzet. Azonban ilyen esetben is van segítség, hiszen léteznek olyan magas rost tartalmú alapanyagok, amelyek hozzájárulnak az étel utáni kínzó...

A hatodik íz

Lehet, hogy sokan nem akaratgyengeségből nem tudnak ellenállni egy szép szelet tortának vagy egy nagy zacskó chipsnek. A legtöbb embernek ugyanis van egy bizonyos hatodik ízérzéke, amellyel a zsírok ízét érzékeli, és akiknél ez a fajta érzékelés nincs jelen, hajlamosabbak lehetnek a hízásra.

Ropogtassunk törökmogyorót!

A törökmogyoró kiváló fehérje- és mikroelem forrás. Magas a vas-, foszfor- és káliumtartalma, gazdag E- és B-vitaminban. A mogyorófélék közül a legmagasabb olajtartalma van, ennek ellenére...