Sajtlexikon: avagy melyiket szeressem és miért?

Mióta csak az ember tartott juhot, kecskét, tehenet, sajt is készült az otthoni gazdaságokban. A legenda szerint az első egy „balesetből” született. Milyen sajtokat eszünk manapság és melyik...

Miért nassolunk?

Nemcsak az étrendünk befolyásolja szervezetünk folyamatait, hanem az étkezési szokásaink is, tehát az a mód, ahogyan a táplálékot elfogyasztjuk, magunkhoz vesszük.

Hat hizlaló menedzserszokás – 2. rész

Fáradékonyság, levertség a fizikai és szellemi teljesítő képesség csökkenése. Tipikus tünetei lehetnek a táplálkozási zavaroknak a fokozott pszichikai igénybevételnek kitett szellemi foglalkozásúak körében.

4 jó tanács, amivel sikeres lehet az őszi diétád

Sajnos, a nyári hónapok a legtöbbünknél nem múltak el nyom nélkül… a fagyik, lángosok, koktélok és rendszertelen étkezés bizony okoznak majd némi meglepetést, ha fel szeretnénk venni kedvenc...
csalánkiütés

Játék a kertben: akár veszélyeket is rejthet

Tavasztól október közepéig megpróbálunk minél többet a szabadban lenni a gyermekekkel, ha lehetőségünk van rá kertben, parkban vagy a természetben. Érdemes azonban tudni, hogy időnként...
egeszseges_etkezes_zoldsegek

Főzzünk a szívünkért!

A magyar konyha igenis egészséges, csak az utóbbi évtizedekben lett elrontva—mondja mind a dietetikus, mind a sztárszakács. A köles, a hajdina, az árpa, a rengeteg zöldség mind a konyhánk része...

5 tipp a zöld bútorokhoz

Környezetbarát bútorok és más házi praktikák a zölden berendezett otthonokért. Milyen az antik bútor, mire jó a bambusz és hogy működik a bútor újrahasznosítás? A kidobásra szánt, vagy a...