Petrezselyem pesto

A pesto a genovai konyha egyik jellegzetes összetevője. Általában bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból készített szószt jelent.

Táplálkozási aranyszabály a PCOS- os hölgyeknek

A PCO szindróma megfelelő és hosszú távon is hatékony kezelésének alapja a megfelelő testtömeg elérése és annak megtartása. Kerülni kell minden olyan nyersanyagot, ami gyorsan és erélyesen...
influenza, megfázás

Gyógynövényes tippek a téli bosszúságok ellen

Hogyan kerülhetjük el gyógynövények segítségével a tipikus téli betegségeket? Hogyan érjük el, hogy az ünnepi időszak ne a köhögésről, torokfájásról, orvoshoz járásról, hanem a...

Így kezeljük az arcüreggyulladást

Az arcüreggyulladás (szinuszitisz) az orrmelléküregek és az orrjáratok gyulladását jelenti. Általában baktérium, vírusos- vagy gombás fertőzés, illetve allergia okozza, de a probléma forrása...

Öt mítosz a dobozos gyümölcslevekről

Vajon igaz az, hogy a hosszabb szavatossági idővel rendelkező dobozos gyümölcslevek legalább olyan egészségesek, mint amit otthon készítünk? Az alábbiakban lerántjuk a leplet az 5...

Az elhízás súlyos teher a daganatos betegeknek

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Rákkutatási Hivatala és az Európai Elhízástudományi Társaság közösen adtak ki a közelmúltban a figyelmeztetést: világméretű...

Ilyen a női diéta

Amikor a női diétáról beszélek, nem a hóbortos étkezési szokásokra, vagy a gyors, egészségtelen evésre gondolok, hanem olyan étrendre, amely fedezi testünk alapvető szükségleteit, és...

A hónap gyógynövénye a dió

A közönséges dió (Juglans regia) gyógyhatásai: tonizáló, stimuláló, emésztést elősegítő és salaktalanító. Foszfortartalma miatt ajánlják angolkórra, hatásos nyirokrendszeri...