Nem megfelelő a szív vérellátása? A vérnyomást és az életmódot is rendezni kell A szívizom elégtelen vérellátásával kapcsolatos kórállapot, az úgynevezett iszkémiás szívbetegség vezeti a hazai halálokok listáját, holott dr. Müller Gábor, a KardioKözpont kardiológusa...
Zöldtrágyázás csalánkivonattal: hogyan készítsünk csalánlevet? A csalán növényekből nyert kivonatok szinte csodákra képesek: anélkül táplálják zöldségeinket, hogy rohamos növekedésre késztetnék őket, vagy megváltoztatnák az ágyás...
Ha kihagyom a reggelit, lefogyok? Jó néhány tévhittel kell leszámolnia annak, aki diétázik vagy egyszerűen egészségesen akarja kezdeni a napját. Nézzük őket! Tény, hogy tízből három magyar teljesen kihagyja az...
Segítse memóriáját alvással A legközelebb, ha fényes nappal annyira fáradt, hogy semmi másra nem tud gondolni egy kiadós alváson kívül, ne habozzon: dőljön le aludni és töltődjön fel. Miért is jó az alvás...
Mikor, mennyit és hogyan együnk? Az egészséges étrend nélkülözhetetlen hozzávalói, nem mindegy azonban, hogy mikor, mennyit és hogyan fogyasztunk
Ha kipusztulnak a méhek, az emberiség csupán négy évvel élné túl eltűnésüket A beporzás létfontosságú természeti folyamatában a rovarok játsszák a főszerepet, közülük is elsősorban a méhek, így a méhvédelmi programokra hatalmas szükség van a fenntartható...
Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, más néven ázsiai zebraszúnyog. A rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője – figyelmeztet a Magyar Tudományos Akadémia...
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos...
Tévhit, hogy hideg vízre van szükségünk a meleg, nyári napokon Az orvos véleménye szerint a hideg víz gátolja, a langyos elősegíti a szervezet párologtatását. Sokszor hallottuk már, hogy nagyon fontos a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás ahhoz, hogy...
A vörös és a fehér hús fogyasztása egyaránt ártalmas a koleszterinszintre Az általános vélekedéssel ellentétben azonos hatással van a vér koleszterinszintjére a vörös és a fehér hús fogyasztása amerikai kutatók új tanulmánya szerint. A kutatókat is...
Befolyásolhatja a D-vitamin előállítását a napvédő termékek használata? A megfelelő D-vitamin-szint rendkívül fontos az egészségünk megőrzése érdekében, hiszen ez a vitamin a felelős az ásványi anyagok szabályozásáért a szervezetben. A D-vitamint a szervezetünk...
Még az édes is sós Válasszuk a csökkentett sótartalmú élelmiszereket! A sótlan ételeket ízetlennek tartjuk, sokunk kezében pedig már az első falat előtt ott a sószóró – derült ki a Kométa Mindennapok felmérésből*. Így nem csoda, hogy a magyar nők kétszer, a...