Tévé képernyő tisztítása – 4 házi tipp a kezelésére

Takarítás vazelinnel és kávéfilterrel

Egy tévéképernyő bizony igen sok port, piszkot össze tud gyűjteni, nem beszélve az ujjlenyomatokról. Csak úgy viszont nem lehet nekiesni a takarításkor, mert összekarcolhatjuk. Milyen ügyes házi praktikák léteznek tévéképernyő tisztítására?

A tévéképernyő kényes felület. Takarítás közben összekarcolhatjuk, megsérthetjük, ha viszont egyszerűen csak portalanítjuk, nem mindig vagyunk elég hatékonyak a piszok és por eltávolításában.

Lássuk azokat a házi praktikákat, amelyekkel nyugodtan élhetünk.

Fontos: előtte áramtalanítsuk a tévét és hagyjuk 15 percig hűlni, illetve olvassuk el a készülék utasításában, van-e rá vonatkozóan valami tiltás, ami a tisztítást illeti!

Tévét mindig lágy ronggyal, kendővel takarítsunk!

1.Tévéképernyő tisztítás desztillált vízzel

Desztillált vizet egyszerű élelmiszerboltban is találunk. Ez a víz tisztított, kellően kíméletesen használható a legtöbb képernyő, monitor tisztítására.

Öntsük a desztillált vizet egy szórófejes flakonba, majd spricceljük rá egy mikroszálas kendőre – sosem közvetlenül a képernyőre! Annyi vizet spricceljünk csak rá, hogy kevésbé legyen nedves.

Ezután függőleges és vízszintes mozdulatokat is alkalmazva töröljük le az enyhén nedves kendővel a tévéképernyőt. Ha körkörösen is törlünk, a makacsabb szennyeződéseket is el tudjuk távolítani.

2.Tévéképernyő tisztítása kávéfilterrel

Ha eleve van otthon kávéfilter, mert a koffein rajongói vagyunk, jól jártunk. Ezt az eszközt is beszerezhetjük azonban bármelyik ABC-ben. A kávéfilterek lényege, hogy szöszmentesek, ezért természetesen antisztatikusak, vagyis alkalmasak törlésre.

A tévéképernyő tisztítása esetén a száraz kávéfiltert gyengéd, söprő mozdulatokkal húzzuk végig a monitoron. Ismételjük meg, amíg az összes port el nem távolítottuk.

3.Tévéképernyő tisztítása vazelinnel

Amennyiben az LCD kijelzőn enyhe karcolás látható, próbáljuk ki a jó öreg vazelint, mielőtt veszünk egy készletet a karcolás kijavítására.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.