Együnk sárgát!

Mintegy 20 százalékkal ritkább a szív-és érrendszeri halálozás a növényi flavonoidokat friss zöldség és gyümölcs formájában rendszeresen fogyasztók körében.

Ezért kellene több csípős paprikát enni!

Először a 19. század végén azonosították a kapszaicin nevű vegyületet, ami a paprikát csípőssé teszi. Vannak, akik imádják a csípős ételeket, de nem árt tudni milyen hatással van az...

Milyen a boldog diéta?

Egy friss kutatás kimutatta, hogy azok, akik nem vették véresen komolyan a diétájukat, sokkal tovább fenn tudták tartani az egészséges étrendjüket, mint azok, akik nem bűnöztek egyszer-kétszer....

Mennyi fehérjére van pontosan szükségünk?

A fő táplálékcsoportok közül manapság rossz idők járnak a szénhidrátra. Ami pár évvel ezelőtt a zsír volt, az most a szénhidrát: a főellenség!   A zsír, azaz a jó zsírok elkezdtek...

Rossz szokások, melyek elhízáshoz vezethetnek

A túlsúly szinte az egész világon népbetegségnek számít, melyért nem csak a genetika, hanem az életmódunk is nagyban felelőssé tehető. Amennyiben valakin van kisebb-nagyobb túlsúly,...

Sensa diéta – éhségcsillapító illatok

Csillapítja az éhségünket, ezáltal segíthet a fogyásban egyes ételek illata Az  amerikai fogyókúra, a Sensa lényege, hogy nem tesz semmilyen ételt tiltólistára, ellentétben az Atkins-, vagy a...

Egy kis mediterrán kaja, s az agynak nem lesz baja!

Az Amerikai Szív Szövetség (AHA) szakértőinek elmondása szerint bár az étrendben szerepel a vörös hús, fogyasztása csak havi pár alkalommal megengedett. A déli diéta inkább halat és szárnyast használ, valamint mértékkel vörösbort is engedélyez.