Itt a borsó és a pisztácia és burgonyatej -vajon ugyanolyan jók, mint a többi növényi tej? A leghosszabb ideig a tejválaszték teljes, 2%-os, 1%-os és zsírmentes (vagy sovány) tejből állt. Ma már az élelmiszerboltok hűtőpolcai tele vannak diófélékből, babból vagy gabonafélékből...
Ide vezet, ha kevés rostot fogyasztunk A magyarok csak az ajánlott rostbevitel felét fogyasztják el, ami hosszú távon súlyos egészségügyi problémákhoz vezet. Ma már azonban a zöldség- és gyümölcsfogyasztás mellett is számos...
Segíteni fog – Ezeket egye, ha klímaxol Hőhullámok, ingerlékenység, alvászavarok- pár tünet, mely a menopauza időszakára jellemző, és melyektől számtalan nő szenved. Bár ma már igen hatásos és biztonságos hormonterápiák...
Itt a paradicsomszezon! Melyik típust, mikor fogyasszuk? Végre itt a paradicsomszezon! Míg a téli hónapokban csak kevesebb választékban elérhető a friss, ízletes hazai paradicsom, addig nyáron valódi Kánaán van: egyre több helyről mosolyognak ránk a...
Melyik sajtfajta a magyarok kedvence? A friss kutatásból kiderült Ha sajtról van szó, a magyar fogyasztók árérzékenyek, tízből kilencen nagy boltláncokban és hipermarketekben veszik meg a termékeket, és a legtöbben havonta 3-4 ezer forintot költenek sajtokra....
Lehet, hogy önnek nem jó a stevia? A Stevia népszerűsége akkor is szárnyal, amikor más édesítőszerek kiesnek a kegyeinkből, de honnan származik ez a cukorhelyettesítő, vannak-e mellékhatásai, és biztonságos-e?Amikor a stevia...
Izomgörcsökre, emésztésre, vércukorszint szabályozásra is kiváló a savanyúság leve A savanyított és fermentált zöldségek egyre népszerűbbek az egészségtudatosan táplálkozók körében. Természetesen nem mindenkinek javasoltak, például legyünk óvatosak, ha magas...
Így készítsünk isteni aszalt sárgabarackot Kész a lekvár, a befőtt és az ivólé és még mindig van sárgabarack? Aszaljunk télire, mutatjuk a trükkjeit! Nincs párja a házilag készült aszalványnak! Hogyan álljunk neki az...
Nők, aki étellel kezelték szorongásukat és depressziójukat. Lássuk, mit ettek! A tudósok egyetértenek abban, hogy az élelmiszer hatékony eszköz lehet a depresszióval és szorongással küzdő emberek számára. A healthline interjút készített pár gyógyulttal, akik az...
Hihetetlen, de igaz – Meggyszárat az égészségért! A meggy nem csak finom és egészséges gyümölcs, de rendkívül változatosan elkészíthető. De azt, hogy érdemes a szárát is gyűjteni, csak kevesen tudják... A meggyszár általában a kukában...
Súlyos betegségekhez vezet, hogy túl kevés rostot fogyasztunk Szerencsére már turmix formájában is bevihetjükA magyarok csak az ajánlott rostbevitel felét fogyasztják el, ami hosszú távon súlyos egészségügyi problémákhoz vezet. Ma már azonban a...
Szedjünk, ne szedjünk? – Étrendkiegészítők a diéta mellé Ha valaki diétázni kezd, a környezete mindig hajlamos némi gyanakvással szemlélni. Rögtön arra gondolnak, hogy egy diéta nem teszi lehetővé, hogy minden szükséges tápanyag bekerüljön a...