Ne hibázzunk a chia maggal! A chia mag fogyasztása egyáltalán nem mindegy, hogy milyen formában történik. Manapság egyre többen gondolkodnak azon, miként iktathatnák be étrendjükbe még hatékonyabban ezt az...
Kell nekünk a gluténmentes? Ha gyakori szupermarket-vásárlók vagyunk, nekünk is feltűnhet, hogy a gluténmentes termékek száma az utóbbi időben megnövekedett. Lehet, hogy magunk is csatlakoztunk az ilyen ételeket...
Szuper tavaszi ételek, amit iktass az étrendedbe! A télnek búcsút intve végre újra élvezhetjük a tavaszi napsugarakat! Feléled bennünk a vágy a szép új ruhák iránt, no és persze az igény egy jó kis diétára, hogy egészségesebben nézzünk a nyár elé!
Levendulás só és cukor készítése Aki szereti a levendula illatát, és a látványát a kertjében, ideje hogy a konyhában is kipróbálja ezt a finom illatos virágot. Bemutatjuk a levendulás cukor és só elkészítését és receptjét.
Kicsi a lenmag, de diétás A lenmag számos jótékony hatásáról ismert, de nem túl gyakran esik szó a fogyókúrában kifejtett jótékony hatásairól. Most ezt a hiányt pótoljuk néhány tippel kiegészítve.
Mit érdemes tudni a fekete fokhagymáról? A fekete fokhagyma rendkívülisége abban rejlik, hogy a jól ismert fokhagymához képest ízében és tápértékében is eltérő, mivel sokkal enyhébb ízű és könnyebben emészthető. Mindez annak...
Az időskori cinkhiány oka Amerikai kutatók elsőként írtak le olyan biológiai mechanizmust, amely révén cinkhiány alakulhat ki az életkor előrehaladtával.
Irritábilis bél szindrómára borsmenta? Az Adelaide Egyetem kutatóinak elsőként sikerült kimutatniuk, hogyan csillapítja a borsmenta a népesség 20 százalékát érintő irritábilis bél szindróma tüneteit. A Pain szakfolyóiratban...
Időskorban is fontos odafigyelni a táplálkozásra Az időskori táplálkozási szabályokat már tanácsos 55-60 év körül betartani, mivel innentől kezdve több változás is bekövetkezik az emberi szervezetben, a nőknél például csökken az...
Nem mindegy, hogy mit (t)eszünk az egészségünkért! A túlsúlyosság és elhízás előfordulási gyakorisága (prevalenciája) az egész világon növekvő olyannyira, hogy pandémiának nevezhető. Epidemiológiai vizsgálatok szerint a...
Egy kis segítség szervezetünk olajozott működéséhez Ma már mindenki számára jól ismert tanács, hogy mérsékeljük a zsiradékok - főképp a telített zsírsavakban gazdag állati eredetűek - fogyasztását, mert így csökkenthető az elhízás, valamint az ehhez könnyen társuló szív-érrendszeri betegségek és egyéb szövődmények kialakulásának a veszélye.
A váltakozó böjtölések előnyei 1. rész Michael Mosley felkértek arra, hogy készítsen egy dokumentumfilmet, amelyben magán próbálja ki, hogy mi történik, ha a rendes táplálkozási napok közé beiktat böjt napokat.