Demi Moore és a Vámpír-terápia

Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász, kozmetológus a kissé félelmetes nevű vámpír-terápiáról beszélt a Csak csajok műsorában, amit a sztárok is – köztük Madonna és Demi Moore – alkalmaz

Nem csak a sztárok, de szinte az összes nő képes bármilyen kezelésnek alávetni magát, ha azzal esetleg fiatalabbnak, üdébbnek, ránctalanabbnak tűnhet. Az egyik legújabb ilyen kissé furcsán hangzó kezelési forma a vámpír-terápia, ami a saját „anyagot” felhasználó arcfiatalításos eljárás közkeletűbb elnevezése. Az eljárás lényege, hogy a páciens saját véréből előállított készítményt használnak a ráncfeltöltéshez.

Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász szerint ez az elnevezés nagyon megtévesztő és félelmetes lehet, mert senki nem arra gondol, hogy a páciens saját vérét használják fel a kezeléshez.

A vámpír terápia lényege, hogy a páciens saját vérét lecentrifugázva kivonják az orvosok a vérből a vérplazmát, amely vérlemezkéket, sejtmegújító hatású fehérjéket, növekedési faktorokat és őssejteket tartalmaz, nagy sűrűségben. Majd ezt a kivont anyagot egy speciális, vékony tűvel visszajuttatják a páciens bőrébe. Ekkor a plazma-koncentrátum serkenti a rostok újdonképződését, segíti a bőr hidratáltságának helyre állítását.

A levett vér mennyisége minden esetben attól függ, hogy milyen kezelést szeretnénk alkalmazni. Ennek a módszernek a segítségével kezelni lehet, az arcot, a nyakat, a dekoltázst, a kezet, esetleg a striákat.

„Ennek hatására a bőrünk komplexen megújul.” – magyarázza Kriston doktornő – Tudunk hatni a bőr sejtjeire, ezáltal fiatalosabb, üdébb bőrt nyerünk. Tudunk hatni a sejtköz közti állományra, ami egy kellemes, fiatalos tapintást fog adni arcunknak. Tudunk hatni, azokra a rostokra, amelyek a bőrünk középső rétegében lehelyezkedve rugalmas tartást adnak. Illetve az által, hogy új ereket képzünk a bőrben, jobb lesz a vérellátás, üdébb fiatalosabb vért kapunk.”

A saját vérszérumos kezelést és a lipoplazma – saját zsír terápia – kezelést ugyan abba a csoportba lehet sorolni, hiszen mindkét esetben a test saját összetevőit használják ránctalanításra, vagy például ajakfeltöltésre. Ezáltal tartósabb eredmény jöhet létre, mint például egy hyaluron savas, botoxos készítmény használatakor. Mivel nem idegen anyagról van szó, semmilyen allergiás reakció nem alakul ki.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.