Természetes ránctalanítás

Az öregedés kellemetlen jelei az arcon megjelenő ráncok, amelyeket azonban néhány természetes módszerrel is megelőzhetünk, sőt kezelhetünk!

Az öregedést sajnos nem lehet megállítani, de fiatalosnak maradni lehetséges! A ráncok kialakulásának megelőzését érdemes időben elkezdeni, így hatékonyan késleltethetjük az arc idősödésének nyilvánvalóvá válását. Hogy hogyan? Nem a szépészeti beavatkozásokról van szó, természetes módon is megoldható a dolog!

Először is tartsunk egészséges étrendet! Ez hosszú távon garantálja, hogy a ráncok később alakuljanak ki. A helyes étrend azt jelenti, táplálkozásunk legyen vitaminokban és fehérjékben gazdag, ugyanis ezek szükségesek az egészséges bőrhöz.

Az egészségtelen táplálkozás a bőr korai öregedését idézi elő. Fontos, hogy a bőr kiszáradásának megelőzése érdekében fogyasszunk elegendő folyadékot! Rugalmasságát akkor tarthatjuk fenn, ha napi 7-8 pohár vizet megiszunk. A megfelelő folyadékfogyasztás hozzájárul a ragyogó bőrhöz! Hidratálja a bőrt, segít minél tovább távol tartani a ráncokat.

Ne dohányozzunk, kerüljük a tűző napot!

Ez az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk a bőr megcsúnyulásáért: a ráncosodás megakadályozásához mindenképp tegyük le a cigit! A dohányzás csökkenti az oxigénellátást az arcbőrben, és ráncokat okoz. Csökkentsük az arc erős napnak való kitettségét is: ha túl sok erős napsütés éri a bőrt, kiszárad, mely növeli a ráncok előfordulásának esélyét!

Védjük az UV sugarakkal szemben! Amennyiben nem biztosítunk magunknak a tűző napon semmilyen védelmet – sapkát, napszemüveget, naptejet -, fokozódó ráncosodással kell számolnunk! Ma már UV-blokkoló termékek is léteznek, használjuk őket!

arc40

Tudjon meg mindent a ránctalanításról!

Nem elhanyagolandó a testmozgás sem, aki ugyanis gyakran mozog, edz, annak biztosított az egészséges, ragyogó bőr. 20-30 perc mozgás naponta segít évekre egészségesen tartani a bőrt. Mivel a stresszt is kötik a ráncok kialakulásához, érdemes meditálni, jógázni: csökkenthetjük velük a stressz hatását szervezetünkre!

Bőrfiatalítás otthon

Léteznek hatékony, a bőr rugalmasságát megőrző technikák, melyekhez nem kell mást tennünk, mint otthon előállítanunk a kencét. A házi praktikák, mint oly sok mindenben, a ráncok megelőzésében is segítenek.

E-vitamin

Igen hatékony a mély arc-ráncok csökkentésében. Az E-vitamin olaj a drogériákban is kapható. Vigyük fel az arcra a ráncok megelőzéséért, s a szabad gyökök okozta károsodás megakadályozásáért. Egy kevés mennyiséget vigyünk fel a mély ráncokra, mielőtt aludni térünk! Az E-vitamin olaj kivonata egyébként kapszula formában is beszerezhető.

Papaya

A papaya gyümölcs tele van antioxidánssal, és szintén segít abban, hogy a ráncok kevésbé legyenek észrevehetőek. Ennek oka a papayában levő papain enzim, mely hatékony a ráncok korrigálásában. Az elasztin és a kollagén fehérjék jelenléte szükséges ahhoz, hogy a bőr rugalmas és feszes maradjon, elveszítésük a bőr öregedését hozza magával.

A papaya alkalmazása segít regenerálni az elasztint. A gyümölcs C-vitaminban is gazdag, amely lényeges szerepet játszik a kollagén előállításában. Egy papayából készült maszkkal, amelyet 30 percre az arcon hagyunk, szép eredményt érhetünk el.

Mandulaolaj

Alkalmazzunk arcmasszázst mandulaolajjal! Hatékony módszer a ráncok csökkentésében. Remek gyógyír a pikkelyes, száraz bőrre is. Hidratáló hatásának köszönhetően puhává és rugalmassá válik a bőr. Alkalmazása határozottan növeli a feszességet. Ha felvittük a mandulaolajat az arcra, hagyjuk megszáradni! Érdemes este felvinni, és reggel lemosni az arcról!

mez_kattide6

Tudjon meg mindent a bőrápolásról!

Méz

A méznek régóta ismertek az előnyei: antibakteriális hatása van, de hozzájárul ahhoz is, hogy a ráncok kevésbé legyenek észrevehetőek. Nagyon jó hámlasztóként is működik a méz. Javítja a bőr legfelső rétegét, és az alatta levőt is korrigálja.

Fontos, hogy természetes mézet használjunk az arcra! Masszírozzuk az arcba, és hagyjuk rajta fél óráig, majd mossuk le langyos vízzel! Egy hónapig alkalmazzuk a módszert, és észre fogjuk venni, hogy a bőr feszesebb és rugalmasabb lett!

A bőr fiatalosságának megőrzéséhez ránctalanító krémek is használhatók. A legtöbb bőrápoló termék azt ígéri, rövid időn belül megszabadulunk segítségükkel a ráncoktól, ám csak néhány váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Egy minőségi krém kiválasztása előnyös, hogy a ráncosodást megelőzzük! Érdemes a terméken szereplő összetevőket megnézni: azok a krémek, amelyek retinolt és tretinoint tartalmaznak, hasznosak a ráncok minimalizálásában.

Az aloe vera már az ókori Egyiptomban is használatos volt: az emberek úgy emlegették, mint a halhatatlanság növényét, s bőrbetegségek kezelésére már ekkoriban alkalmazták. Megóvja a bőr egészségét és bizonyított a gyógyhatás!

A mély ráncok kezelésére javasolt, de a ráncosodás megelőzésére és a bőr UV-sugarak okozta károsodására is ajánlott. Amint felviszik a bőrre, azonnal felszívódik. Az olívaolaj előnyeiről is bőven hallhattunk már. Magas tápanyag-tartalma simává teszi a bőrt, számos bőrápoló termék összetevője, tisztít és hidratál. Napi használata megváltoztatja a bőr külsejét, ráncmentessé téve azt. A leghatékonyabb az extra-szűz olívaolaj.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.