Szokatlan módok az immunrendszer erősítésére

Ha rendszeresen figyelemmel kísérjük az egészségügyi híreket, akkor tudjuk, hogy ha brokkolit eszünk, ha nem dohányzunk és ha kerüljük a stresszt, akkor erősebb lesz az immunrendszerünk.
 
De azt tudjuk-e, hogy az is erősíti az immunrendszert, ha összeveszünk a házastársunkkal vagy ha marhasültet eszünk? 

Mi az összefüggés a szex, a marhahús, az edzés és az immunrendszer között?

Szeretkezzünk többet

Ha az a mottód, hogy „Ma nem, drágám, fáj a fejem”, akkor lehet, hogy kihagysz egy jó lehetőséget, hogy erősítsd az immunrendszered (és természetesen a kapcsolatotokat). A szexuális aktivitás, akár heti egyszeri vagy kétszeri alkalom, megnöveli az A immunglobulin (IgA) szintet, ami egy olyan ellentest, amely véd a nátha vírusok és más fertőzések ellen. A pennsylvaniai Wilkes egyetem egyik kutatása során különböző szexuális életű diákok nyálmintáját hasonlították össze.

Azoknak a diákoknak, akik hetente egyszer vagy kétszer szeretkeztek, magasabb volt az IgA szintjük, mint azoknak, akik kevesebb, mint heti egy alkalommal. Mielőtt a partnered túlságosan izgalomba jönne, a kutatás azt is bebizonyította, hogy a túl sok szex ellenkező hatással van az immunrendszerre: azoknak a diákoknak, akik hetente háromszor, vagy többször létesítettek szexuális kapcsolatot, alacsonyabb volt az IgA szintjük, mint azoknak, akik hetente egyszer vagy kétszer szeretkeztek.

Fotó: 123rf.com

Forrás: https://napidoktor.hu/index