Itt érdemes fürödni- a legjobb hazai strandok

Az ország legjobb természetes vizű strandjait gyűjtöttük össze a Balatontól a Tisza-tavon át a Duna és a Tisza strandjaiig – összesen 9 régióban. Lesznek újdonságok, régi kedvencek, programok és koncertajánló is. 

A Balaton legjobb strandjai

Meghazudtolva a klasszikus strandolás módszertanát, idén már két élménystrandot is felkereshetünk a Balatonnál. A legelső Beach Sportfunt Csopakon, az idén debütáló pedig Vonyarcvashegyen. Mindkét strandon akár neoprénbe öltözve is pattoghatunk a vízi akadályokon, a hatalmas eséseket követő cunami pedig teljesen veszélytelen.
Tipikus gyerekbarát strandokból sincs hiány a Balatonnál: Gyenesdiáson a Diási Játékstrand kifejezetten nekik készült az óriáscsúszdával, gyerekpancsolóval és a homokkal fedett partszakasszal. Játékos sportversenyek, minidiszkó és ingyen csúszás is jár a kicsiknek. Pihenni vágyóknak külön területtel, felnőtt strandjátékokkal, animátorokkal és kiváló éttermekkel, valamint hibátlan lángossal a Balaton legjobb strandjai közé tartozik. Balatonfüreden a Kisfaludy Strand költséghatékony, izgalmas sportpályákkal és élménymedencékkel, ingyenes parkolóval biztosan jó választás. Az ország leglátogatottabb strandja a Siófok – Nagystrand, melyek elkerített, homokkal borított részén a Beach Club működik rengeteg programmal. Fogyatékkal élők és kisgyermekesek részére is kialakítottak megfelelő részeket a strand területén.  Éttermek és büfék, kölcsönözhető sporteszközök, óriáscsúszda, strandröplabda-pálya, játszótér, nagy füves napozó és árnyékot adó fák: Balatonföldvár Keleti strandján egy igazi déli strandolás!

nyarifrissesseg02
A Velencei-tó legjobb strandjai

Újdonság 2015-ben a homokos partjával, modern, de nem hivalkodó épületivel a Velence Korzó szabadstrand és a hozzá épült szolgáltatóház. Itt a szabadtérre kitelepült bárok és étterem, a széles és kényelmes tér, bérelhető napágyak és napernyők nem csak a felnőtteknek, de a pancsoló piciknek is igazi nyári élményt fognak jelenteni.

Sport Beach & Camping – öko szemléletű strand idén könyűszerkezetes apartmanházakkal bővült. A vízi- és szárazföldi sportpályák mellett vízi aerobic, zumba, himalájasó-homokozó mindenkit kellemesen meg tud mozgatni.

Tóbíró Szabadstrand nagyon kellemes, füves, kiváló büfével rendelkező pontja a Velencei-tónak. Vele egy szakaszon a Venice Beach Cable Park a wakeboardosok és vízisízők kedvence, s gyakorlások látványnak sem utolsó.

Ha óriás csúzdázásra vágyna a család, akkor az Északi Strand – Velencei-Vízi Vár jó választás. A csúszda mellett különlegesség a családi terasz rengeteg kedvezménnyel, a bérelhető elektro-motoros hajó és rengeteg sportpálya, társas- és csapatjáték, mint a petang.

Tisza-tó

A Tisza-tó 6 strandja közül mindegyiket másért ajánljuk. A legkoplexebb a sarudi strand faházas kempiggel és sátorhelyekkel, kajak-kenu és vízibicikli bérléssel, játszótérrel, kényelmes teraszos étteremel, csónakos és kerékpáros túrákkal. Kifejezetten gyerekbarát, lassan mélyülő strand a poroszlói. Pörgős és extrém vízijárgányokkal találkozunk Abádszalókon (gyerekbarát öböllel kiegészítve). Tiszafüredet inkább az úszók vegyék birtokba, míg a csendes beszélgetős és fövenyen üldögélős stílust a Tiszanánai strandon érdemes keresni.
Budapest környékén és a Dunakanyarban

Rendkívül kellemes hely a Bánki-tó, ahol nyaranta izgalmas fesztiválokat szerveznek, friss a levegő és légzésszaggató kerékpártúrák alkalmával is üdítő a megérkezés. A Bánki Tóstrand területén lehet egyedül fürdeni a tóban, a víz kellemes és a környezet pedig magáért beszél.

nyaralas

Kifejezetten magas színvonaláról nevezetes Taksonyban a Rukkel-tó Vízipark strandja, ahol 15 csúszdát – köztük spirál, kamikázé és gyerekcsúszdákat- , ugrótornyokat vehetünk birtokba.

Kutyásokat várja a Tavirózsa Kemping Délegyházán, a vízminőség pedig idén is kiválóra vizsgázott. Ugyanitt a legnagyobb strand a IV. tónál található Nomád Kempingé, ahol számos szolgáltatással és 200 sátorhellyel bíró szálláson akár több napot is eltölthetünk.
A Dél-Alföld legjobb strandjai

Tiszai és dunai, körösi strandokat is végig tudunk látogatni a széles Dél-Alföldön. A hatalmas területen azért akad egy-két tó is: a Vadkerti-tó. Soltvadkerten a helyiek csak a Büdöstóként ismerik, ami csúfneve ellenére szép és gondozott. Egyik partja a horgászok nádassal elfügönyözött birodalma néhány tanya társaságában. A másik part viszont a kempingezők, víkeddelők és természetesen a strandolók kedvence. Maga a strand a dürdésen kívül is sok élményt kínál, van teniszpálya, csúszda, vízibicikli, vidámpark és minigolf. Szelidi-tó strand kifejezetten szép alföldi romantikára vágyóknak is ajánljuk. Dunapataj határában egy repülő sárkány alakú tavat találunk kastélyszállóval, üdülőkkel, valamint erdővel és nádasokkal tagolt tópart. A Maros-part Makónál nem csak árnyas fákkal, de Erdélyből érkezett gyógyiszappal is kényezteti stradolóit – habár nem kifejezetten a dizájnelemekre helyezi a hangsúlyt.
Strandok Dél-Dunántúlon

Fadd-Dombori strand valójában egy 12 km hosszú Duna-holtág, mely  a csend és nyugalom birodalma. Az üdülőtelep “zsákfalu”, mentes az átmenő forgalomtól és nincs “balatoni tolongás”, így ideális a környezet a nyugodt nyaralás kedvelőinek. A gyermekek biztonságban kerékpározhatnak, görkorcsolyázhatnak az üdülőtelep kis utcáin. Az üdülőtelepen kiépített strandok várják a fürdőzésre vágyókat, a kisgyermekek számára homokos-sóderes félsziget van kialakítva.

Kistó Strand Orfűn, az Orfűi-tó 2 hektáros vízfelületén működik, végig homokokkal borított ajzata kényelmes, környezete pedig rendkívül pihentető.

nyaralas1

TIPP: kutyabarát strand – Orfű Tekeres felőli falurészén, a Pécsi tó északi részén a kiváló választás a kiszolgáló egységekkel ellátott Pécsi-tói Szabadstrand. Itt még a kutyákat is szívesen látják!

drávai szabadstrand Barcson néhány éve elkészült fogadóépületével sportolásra, főzésre, sátorozásra alkalmas ligetes területével kellemes kikapcsolódást kínál a folyami vizet kedvelőknek. Remek megállóhely a vízitúrázóknak (kenusoknak) is.

Kaposvár határában lévő Deseda tó fürdésre, evezésre, horgászatra is alkalmas. Ez Magyarország legnagyobb mesterséges tavainak egyike, melynek hossza közel 8 kilométer, szélessége pedig 300-500 méter. A fűzfák kellemes árnyékolást kínálnak a kánikulában, a vízminőség pedig feddhetetlen.
Észak-Alföld legjobb strandjai

A homokfövenyes, óriáscsúszdás, termál medencés Tófürdő  Nyíregyháza-Sóstón a fiatalok kedvence. A strand területén röplabdáni is lehet,

Szép, homokkal borított tiszai strandot kereshetünk fel Gergelyiugornya és Vásárosnamény között, ahol kempingezni és sátorozni is lehet. Minden évben itt rendezik meg a TiszaParty rendezvénysorozatot is.
Nyugat-Dunántúl

Három szép tó mentén épültek ki strandok az ország nyugati felében.  Fertőrákos strandján a homokos parton csodálatos homokvárakat lehet építeni, a víz sekély, nem iszapos. Játszóteret és szépen gondozott füvet vehetünk birtokba. a strand pedig nagyon barátságos. Innen számtalan jó programot is tudunk szervezni, hiszen rögtön a kiépített kerékpárútra jutunk a strandról, és legelésző szürke marhákba, védett vízimadarakba is ütközhetünk. 

nyaralás

Az Őrségben Vadása-tó tiszta vízével, körben roppanó zöld fakoronákkal az erdei strandolás különleges színfoltját képviseli Magyarországon. Az Őrség egyébként is más-különleges településnevei közül érdemes megjegyezni így a Hegyhátszentjakab nevet, ahol a felesben horgászásra és strndolásra kijelölt tóban a kimerítő túrázást követően érdemes hosszabb – akár estig húzódó pihenőt tartani. A tó eltévesztehtetlen, mivel minden turistaút itt fut össze, kerékpárral viszont még idejében érdemes lekanyarodni a főútról.

A Szajki-tavak Celldömölkhöz és Sárvárhoz körülbelül fél órányi útra esik. A szintén sűrű erdővel körülvett tó Hosszúperszteg településhez tartozik, és partján kerékpározni, lovagolni ugyan csak kellemes időtöltés. Itt a strandolók és a pecások külön tavakhoz lettek beosztva, nem fogják zavarni egymást. A hely különlegessége a “persztegi otelló” bor, a friss és tiszta levegő, füves partszakasz, a csend és a nyugodtság.

Forrás:  itthon.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.