Hódítanak a Huawei telefonok

A következő öt évben több mint ötezer új munkahelyet hoz létre Európában a kínai Huawei.

Az európai központjául Magyarországot választó, a világ második legnagyobb telekommunikációs felszerelésgyártójakéntszámon tartott cég a korábbi sajtóértesüléseket megerősítve bejelentette: a jelenleg 7700-as európai dolgozói létszámát 5500-zal növeli a következő években.  Az európai erősítést két fő szempont vezérli: egyrészt be akarja biztosítani helyzetét a kínai cég a versenytársakkal – így az Alcatel-Lucenttel és az Ericssonnal  szemben, másrészt Európa az amerikainál kedvezőbb piaci feltételeket kínál számára. Az amerikai képviselőház titkosszolgálati állandó bizottsága ugyanis 2012-ben nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánította a céget, melyet azután több más ország is kizárt közbeszerzési eljárásaiból.

huawei

William Hszü, a Huawei vezető marketingstratégiai munkatársa kijelentette, hogy  Európában a kutatás-fejlesztés terén emelik a dolgozói létszámot, mely a következő három évben a mostani duplájára, 1700-ra nőhet majd. Biztosan erősít majd a cég az olaszpiacon, itt van ugyanis a világon az egyetlen mikrohullámú kutatás-fejlesztési központja. A Huawei emellett szolgáltatási ágazatát kiterjesztve az európai vállalati ügyfeleknek nyújtana információtechnológiai megoldásokat és az európai telekommunikációs cégekkel kívánja szélesíteni kapcsolatát. A cég magyarországi terveiről egyelőre nincs információ.
    
A vállalat alapítója és vezérigazgatója Zsen Cseng-fej május elején újságírók előtt úgy nyilatkozott, hogy javítani szeretne a “titokzatos vállalatnak” bélyegzett Huawei megítélésén, és el akarja érni, hogy arra európai vállalatként gondoljanak rá az emberek. Zsenhozzátette: a terjeszkedés mellett a nem-kínai tehetségek bevonása is kiemelt szempont.

Forrás: