Az otthon ünnepe a Karácsony!

Néhány kreatív ötletet adunk ahhoz, hogy miként teheted szebbé az otthonodat ezen a különleges alkalmon.

Karácsonykor nem csupán a terített asztalé és a karácsonyfáé a főszerep, hanem az egész lakás ünneplőbe öltözik. Rakd el a könnyed virágos terítőket eljött a mély bordók, burgundi vörösek, sötétzöldek korszaka.

A lakás ünnepi díszruhája

Az ünnep hangulatát meghatározó, melegséget, biztonságot sugárzó anyagok a bársony, a gyapjú, a selyem, a taft, és a tüll. Egyszerű anyagokból könnyen és gyorsan megvalósítható az ünnepi környezet. Némi fantáziával, kreativitással és ügyes összhanggal mesés miliőt varázsolhatsz..

Használd bátran a meleg színeket, anyagokat, és kellékeket, és alkalmazd a klasszikus karácsonyi motívumokat. Dobj kockás gyapjútakarót a füles fotelra, akassz aranyló tüllt, vagy taftot az ablakokra.

karácsony2

Tegyél erdei termésből készült koszorút a bejárati ajtóra és díszítsd skótkockás masnival és helyezz mikulásvirágot az ablakmélyedésbe. Ajándékozd meg most otthonodat néhány szép hangulatlámpával, és gyertyával. A csillárokra és fali lámpáinkra helyezz zöld ágakat, karácsonyi díszeket, valamint tegyél arany díszítésű párnát a kanapéra.

karácsony

Ne feledd: az igazi tradicionális karácsony nem a divatot követi! Harmóniát úgy érhetsz el, ha kiragadsz egy színárnyalatot a lakás meglévő színvilágából, és annak egy tónusát viszed tovább az ünnepi dekorációban is, mindezt természetesen kiegészítve arannyal vagy ezüsttel.

Törekedj a finom megfoghatatlan harmóniára. Gyertyákkal, fényekkel, apró trükkökkel változtasd át a környezetedet. A lényeg, hogy otthonod legyen szívhez szóló, meghitt, ahová még jobb hazatérni. Mindezt persze úgy tedd, hogy december elmúltával se távozzon el végleg a varázslat.

Forrás: