Szilveszteri dínomdánom kismama módra

Szilveszterkor ünnepel az egész világ. A kismamák sem maradnak ki a jóból, de csak ha betartják az alapszabályokat.

Minden kismama az első perctől tudja, hogy most már tetteivel felelős a hasában növekvő csöppségért. Ehhez mérten átalakul az étkezés, öltözködés, a sport és természetesen szórakozás is. Tehát a várandós anyukáknak a szilveszteri mulatozás alkalmával oda kell figyelniük, hol és hogyan köszöntik az újesztendőt.

Melyek a legfontosabb tudnivalók?

Pezsgő helyett

Ami korábban tilos volt, az most sem lehet kivétel. Ahogy a terhesség korábbi időszakában sem volt szabad a pohár fenekére nézni, úgy most is kerülnie kell a kismamának a szeszes italokat. Mivel a köldökzsinóron keresztül a baba részesül mindenből, amit az anyukája elfogyaszt, így semmiképpen nem kivételezhetünk ezen az ünnepi estén sem. Persze nem kell lemondani az éjféli rituáléról, hiszen ha almalevet öntünk a pezsgős pohárba, a kismama is koccintva köszöntheti az újévet.

Csak csendesen

Valójában nem ez a megfelelő időszak arra, hogy egy zsúfolt szórakozóhelyen, a dübörgő zene közepette Szilveszterezzen az anyuka a pocaklakóval. Egyrészt a túl hangos muzsika és a nagy zaj árthat a baba idegrendszerének, másrészt a lökdösődő embertömegben nagyobb eséllyel megsérülhet a kismama pocakja. Az pedig nem megoldás, ha egy sarokban töltve várjuk a visszaszámlálást, tehát jobb, ha kerüljük az ilyen helyeket.

Foto:123rf.com

Füstmentes szórakozás

Ha baráti társaságban töltjük a Szilvesztert, némiképp könnyebb ideális környezetet teremteni. Egy dologra viszont itt is fokozottan ügyelni kell, ez pedig a dohányzás. Az magától értetődő, hogy várandósan abszolút tilos a cigizés, viszont ezt a kismama körül lévőknek is be kell tartani.  Tehát ha ez nem evidens a társaságnak, még a buli előtt érdemes jelezni, hogy mindenki egyformán jól tudja érezni magát.

Beépített jelzőrendszer

A kismamák fáradékonysága attól is függ, hányadik hónapban vannak. Többnyire nem a hajnali dínomdánom, hanem az elegendő pihenés, amire a szervezetük vágyik. Ezt pedig jelezni is fogja, de a legjobb, ha ezt megelőzve, kisebb megszakításokkal fűszerezzük az estét.

Fotó: 123rf.com

A tánc közti ücsörgés, miközben elfogyasztunk egy-két finom falatot a jó társaságban elegendő lesz, hogy ne erőltessük meg magunkat. Nyugodtak lehetünk, ha a baba elfáradt vagy megunta a szokatlan éjszakai üzemmódod, biztosan jelezni is fogja nemtetszését.

Ezeket az alapvető szabályokat betartva, egyik kismamának sem kell otthonában várni a következő év kezdetét. Persze, ha úgy érzi, volt már és lesz még számtalan Szilveszter, amikor mulatozhat a barátaival, dönthet a csendes családi kikapcsolódás mellett is.

https://napidoktor.hu/cikk/86.16794/Veszelyes-az-almale

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.