Nőnap 2022 – ennek a 3 virágnak minden hölgy örülne!

Ha nem ragaszkodunk a vágott virághoz, és nem szeretnénk utolsó pillanatra hagyni a nőnapi virágvásárlást, akkor érdemes beszerezni egy cserepes virágot. Mutatunk 3-at, aminek minden hölgy örül!

Nőnap 2022

Március 8-án ünnepeljük a nőnapot. A tömeg elkerülése végett érdemes előre gondolkodni és beszerezni egy cserepes virágot, hogy március 8-án, nőnapkor fel tudjuk köszönteni a környezetünkben élő hölgyeket. Hoztunk három ötletet.

Fokföldi ibolya

 

flowers-4709239_1920

Foto:edenkert.hu

3 könnyen gondozható virágos dísznövény

A növény levelei kerekdedek vagy szív alakúak, felszínük bolyhos, zöld, fonákuk pedig liláspiros vagy világoszöld. Virágai egyszerűek vagy összetettek, színük fehér, rózsaszín, bíborvörös, ibolyakék vagy tarka lehet. Az elnyílt virágokat és a fonnyadt leveleket azonnal csípjük le. Az idősebb növényekről az oldalhajtásokat le kell venni.

 

Primula

 

primrose-4931690_1920

Foto:edenkert.hu

 

A szártalan kankalin, vagy közismert nevén a primula a kankalinfélék családjába tartozó 10-15 cm magasságot elérő dús növény. A levelek hullámosak és zöldek. Tőlevérózsát alkotnak, ennek közepén fejlődnek a virágok, kék, sárga, lila, rózsaszín, piros vagy fehér színben, tél végén nyílnak. Szereti a hűvöset és a félárnyékot. Virágzás idején két-hetente érdemes tápoldatozni.

 

Videón hogyan érdemes  a primulát gondozni!

Ciklámen

 

flowers-5946050_1920

Foto:edenkert.hu

 

A szobaciklámen levelei szív alakúak, ezüsttel erezett zöldek. A virágok magasan a levelek fölé nyúló, hosszú kocsányon fejlődnek. Ősztől tavaszig bőségesen nyílnak fehér, rózsaszín, piros vagy cirmos színekben. A szobacikláment elhelyezhetjük önállóan vagy virágos vagy zöld növény-összeállításban.

Forrás: edenkert.hu