Nem beszélünk róla, de sokat segíthet: a lézeres hüvelyszűkítés

A hüvely izomzat tónusát a női életciklushoz tartozó élettani folyamatok, a kor előrehaladtával bekövetkező hormonális változások, a szülések vagy akár a jelentős mértékű testsúlyingadozás is csökkentheti. Az eltérések kóros tünetekhez is vezethetnek, és nagymértékben ronthatják a szexuális együttlétek minőségét.
Ma már van megoldás a hüvely szűkítésére, ami sokat segítget azoknak is, akik a vizelet akaratlan elcseppenésével küzdenek – mondja Dr. Balogh Sára, a New Beauty Orvosi Esztétika és Anti-aging Központ nőgyógyásza.
A hüvely izomzatának kitágulása gyakran vezethet olyan kóros tünetekhez, mint a hüvely kitágulása, sorvadása, kiszáradása, vagy akaratlan vizeletcsepegés, azaz inkontinencia. A tünetek nagymértékben ronthatják az életminőséget és a szexuális együttlétek örömteli megélését.

Több kellemetlenséggel járhat

„A kor előrehaladtával, de főképpen többször szült nők esetében a hüvely kitágulhat, falának rugalmassága, feszessége csökkenhet, a gát izmai gyengébbé válhatnak, így a hüvely fiziológiás funkciója nem lesz optimális. Ennek eredményeképp a szexuális aktus örömteli megélése is jelentős mértékben csökkenhet, és egyéb kellemetlenségeket is okozhat. A leggyakrabban előforduló tünetek közt van a hüvelyi diszkomfort érzés, az atrófiás hüvelygyulladás, a vizeletcsepegés és a fájdalmas, kellemetlen szexuális aktus. Leggyakrabban a vizelet akaratlan elcseppenése, más néven stressz-inkontinencia okoz problémát a nőknél. Ezt akár egy erősebb köhögés, tüsszentés, esetleg a sportolás vagy a nehezebb tárgyak emelése is kiválthatja” – mondja Dr. Balogh Sára.

nogyogyaszat, menstruacio

Visszaállítható a rugalmasság, feszesség

A hüvely lézeres szűkítésének célja, hogy megoldást nyújtson ezekre a problémákra, és a hüvely állapotának helyreállításával javítsa a szexuális élményt.  A beavatkozásról nem sokan beszélnek, tabuként kezelik, pedig garantáltan javítja az érintett nők életminőségét.
Ma már fájdalom-, és szövődménymentesen, rövid idő alatt vissza lehet állítani a szövetek rugalmasságát, feszességét, és a hüvely optimális állapotát. A lézeres rejuvenáció a jelenlegi leghatékonyabb nem-sebészi és nem-gyógyszeres módszer a menopauza időszakában kialakult hüvelyfali sorvadás-, valamint a szülést követő hüvelyfali megereszkedés megelőzésére és kezelésére. A kezelés alapja egy speciális, kifejezetten a hüvely nyálkahártyájára kifejlesztett frakcionált CO2 lézer, amely egy speciális szkenner segítségével fejti ki hatását. A beavatkozás hatására fokozódik a kollagén szintézis a hüvely falában, így az vastagabb és rugalmasabb lesz. Javul a hüvely vérellátása, nedvességtartalma fokozódik, a hám ellenállóbb, tónusosabb és rugalmasabb lehet.
A hüvely pH-ja normalizálódhat, ami segít annak természetes védekező funkciójának helyreállításában, így a hüvelyi fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség növekedhet”– hívja fel a figyelmet a doktornő.
Az eljárás célja a szexuális örömök megélésének növelése is lehet, mivel a szexuális kielégülés szoros összefüggésben van az aktus során fellépő súrlódási erővel. Mivel a beavatkozás hatására megnő a hüvely izomzatának tónusa, erőssége és kontrollja, csökken a hüvely külső és belső átmérője, valamint erősödnek a gát izmai, a páciensek szexuális élete jelentős mértékben javul.
A szöveti regenerációs folyamat több hetet vesz igénybe, de hatása már az első kezelést követően is jelentkezhet.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. Milli

    Üdvözlet!

    Nekem semmit semmit sem használt a lézeres hüvelyszűkítés, továbbra is lent van a méhem, méhsüllyedésem van. Mit tegyek? Várom bárki építő tanácsait. Köszönöm.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.