Neked mennyire fontos az egészséged?

„Egészségünk talán minden korábbinál inkább a saját kezünkben van.”

Julian Sheather

Mit jelent ez a mondat a mindennapokban? Elsősorban azt, hogy érdemes előre gondolkoznunk, és odafigyelnünk életmódunkra. A tudatos táplálkozás, a rendszeres mozgás, belső harmóniára törekvés (lelki egészség) és emberi kapcsolatok alapvető fontosságúak ahhoz, hogy az egyensúlyunkat megőrizzük.

Talán nem is tudatosodik bennünk, de lehetséges, hogy egy sor fura, kellemetlen érzet a táplálkozásodra vezethető vissza.

Honnan tudhatod, hogy nagyon egészségtelenül élsz?

Folyamatosan érdemes felmérni és figyelni testünket és a megfelelő módon kezelni a jelzéseit. Nem szabad a szőnyeg alá söpörni semmilyen tünetet, és kérdés esetén érdemes szakértő segítségét kérni.

Fotó: 123rf.com

Előzzük meg a betegségeket! Maradjunk egészségesek!

Hogyan lehetséges megőrizni egészségünket?

Kezdjük az alapoknál!

Napjainkban egyre nehezebb az egészségre figyelni. Ebben közrejátszik a felgyorsult világ, számos károsanyag a környezetben és az ételekben, stressz stb.

Az egészséges életmód kialakítása hosszú folyamat, nem megy egyik-napról a másikra.

Foto:123rf.com

Az első és legfontosabb a táplálkozás. Hiszen, ahogy Hippokratész mondja: „Ételed legyen orvosságod, és orvosságod legyen ételed.”

Mert nem mindegy, hogy mit és mennyit eszünk! A táplálkozás nem (elsősorban) egy élvezeti forrás, hanem az étel olyan a testnek, mint az autónak az üzemanyag. A táplálkozásnak a célja a test karbantartása és az egészség megőrzése. Nem mindegy, hogy mivel „tankoljuk” meg az szervezetünket! Ételeinket tudatosan kell megválasztani és fogyasztani!

Fotó: 123rf.com

Megfelelő vitamin és ásványi anyag pótlás.

Ősszel és télen rendkívül fontos, hogy megőrizzük a megfelelő vitamin mennyiséget a testünkben! Szervezetünk vitamin készleteinek mérése és karbantartása elengedhetetlen ahhoz, hogy folyamatosan jól működjön immunrendszerünk. Ne várjuk meg, hogy hiányállapot alakuljon ki. A vitaminok folyamatos pótlásával megelőzhetőek az egészségügyi problémák nagy része.

Miért várnánk meg, hogy immunrendszerünk tartalékai teljesen lemerüljenek? Inkább segítsünk testünknek, hogy a legjobb formában élhesse át a téli napokat és felhőtlenül gyönyörködhessen annak minden csodájában.

Testmozgás. Ha nincs mozgás, a test leépül. Az emberi szervezet mozgásra van tervezve. Ez sokaknak csak elhatározás kérdése! Akiknek mozgásszervi problémáik vannak (vagy akik ezt szeretnék megelőzni) azoknak a változatos, egészséges táplálkozás mellett érdemes étrend-kiegészítőkkel és gyógyhatású kozmetikumokkal támogatni izmaikat, ízületeiket és csontjaikat. Nem kell mindenkinek maratont futni, minden mozgás számít! Napi 10 perc sétával is teszünk egészségünkért.

Víz. Az emberi test 70%-a víz, mely az évek folyamán csökken a szervezetben. Egészségünk legfontosabb tényezője, hogy kiváló minőségű és kellő mennyiségű vizet fogyasszunk!

Tudjuk, hogy nehéz mindenre odafigyelni. Ilyenkor jól jön a segítség.

Az ország több pontján rendelkezésünkre áll egy hely, ahol már 30 éve a szakértelem és a vásárlók állnak a középpontban! Nem csak a minőségi vitaminok, gyógynövényteák és natúrkozmetikumok, hanem a tudatos táplálkozáshoz szükséges alapanyagok is fellelhetők, és emellett minden ami az öko-háztartáshoz kell.

Fotó: 123rf.com

Pécsen, Szegeden, Kecskeméten, Vecsésen, Győrben és Budapesten két helyen is várja a Herbaház azokat, akik a tudatosság útját járják vagy szeretnének rálépni erre az útra.

Széles kínálatukkal és szakértelemmel készségesen állnak a vásárlók rendelkezésére! Sőt! A Budapesten, a Százados úton található üzletet TELJES MÉRTÉKBEN FELÚJÍTOTTÁK. A felújításról és az újdonságokról ITT olvashatsz.

De ez még nem minden!

Klub kártya programjuknak köszönhetően számos kedvezményben is részesülhetnek a vásárlók!

Kóstolj bele Te is az egészséges életmódba!

Szeretettel vár a Herbaház csapata!

Forrás: Csak a Nőknek