Negatív a rákszűrésem, mégis lehetek rákos?

A méhnyakrák a 4. vezető halálok a világban: évente mintegy 500 ezer ember haláláért felelős. Csak Magyarországon 1300 új esetet diagnosztizálnak az orvosok, és félezer nő veszíti életét az alattomos, akár éveken át lappangó betegség következtében.

Ez az adat többszöröse az európai átlagnak. A méhnyakrák elsősorban a fiatal-középkorú nőket támadja, és 15 évvel hamarabb jelentkezik, mint a mellrák.

 

Régóta ismert, hogy a méhnyakrákot a Humán papillomavírus (HPV) fertőzés okozzaA legtöbb rosszindulatú daganatos betegséghez hasonlóan a méhnyakrák elleni harcban is a korai diagnózis és a rendszeres szűrés az elsődleges eszköz a nők kezében. De nem mindegy, milyen szűrés! Ma ugyanis minden második rákos eset olyan nőnél fordul elő, akinél végeznek kenetvizsgálatot, és az esetek harmadában negatív citológiai eredménnyel távozik. Épp ezért ráktesztekből a legmegbízhatóbbat és legmodernebbet kell választani!
A Neumann Diagnostics szakemberei több mint 20 éve foglalkoznak méhnyakrák-diagnosztikával, módszerük minden eddiginél pontosabb, és a legfrissebb kutatásokon alapul.
Szeretettel meghívjuk az új méhnyakrák megelőző módszer és a legújabb otthon elvégezhető HPV-teszt bemutatására,
amelyen részt vesz Liptai Claudia, Szentesi Éva és Ónodi Eszter. Szakértő segítségükre lesz Nyíri Miklós, a Neumann Diagnostics ügyvezető igazgatója, Dr. Koiss Róbert, a Szent István Kórház szülész-nőgyógyásza, klinikai onkológus főorvosa, valamint Tóth Icó, a Mályvavirág Alapítvány elnöke.
 
Helyszín: HUBHUB Budapest, 1061 Király utca 26. I.emelet.
Időpont: 2019. május 15. 10:00 óra

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.