Ezért fontosak a probiotikumok a hüvely egészségéhez

Valószínűleg hallott már a probiotikumok számos előnyéről, de lehet, hogy azt még nem tudja, milyen szerepet játszanak a probiotikumok a hüvely egészségében.

Dr. Cheruba Prabakarral, a kaliforniai Stanford Health Care szülész-nőgyógyász szakorvosával beszélgettünk, hogy többet megtudjunk arról, hogyan segítik a probiotikumok a nők általános egészségének fenntartását és javítását, és miért ajánlja pácienseinek a a probiotikus készítményeket.

Így lehet megváltoztatni a vagina ízét és illatát

A probiotikumok olyan “barátságos” baktériumok vagy mikroorganizmusok, amelyek bizonyos élelmiszerekben, például erjesztett savanyú káposztában és kefirben találhatók: étrend-kiegészítőként is kaphatók. Az ezekben az élelmiszerekben található baktériumok közül sok már létezik a szervezetünkben, ahol elősegítik a jó emésztést, kiegyensúlyozzák a bélflórát, és támogatják az általános jó közérzetet.

 

Dr. Prabakar szerint a baktériumok fontos szerepet játszanak a hüvely egészségében.

“A hüvely több száz különböző baktérium gazdag mikrobiomja” – mondta Pakarrabakar.
mondta Dr. Prabakar.

Az egyik leggyakoribb baktériumnemzetség a hüvelyben a Lactobacillus, amely segít fenntartani az egészséges hüvelyi pH-szintet. Ha a Lactobacillus hiánya van valakinek az antibiotikumok szedése, vagy a menopauza okozta alacsony ösztrogénszint miatt vaginális folyást, viszketést és irritációt tapasztalhat.

 

intim, szex, vagina

Fotó: 123rf.com

Dr. Prabakar arra ösztönzi pácienseit, hogy rendszeresen szedjenek probiotikum-kiegészítőt, különösen akkor, ha antibiotikumot használnak hüvelyi vagy húgyúti fertőzés kezelésére. A táplálékkiegészítő szedésének előnye ahelyett, hogy a probiotikumokat az étellel kapnánk az, hogy pontosan tudjuk, milyen probiotikumtörzset szedünk, és hogy eleget szedünk ahhoz, hogy megkapjuk az egészségügyi előnyeit.

A leghatékonyabb probiotikum kiválasztása zavaró lehet, mert sok lehetőség áll rendelkezésre. A legfontosabb, amit tanácsol, hogy keressük meg azt a baktériumnemzetséget, amelyet pótolni szeretnénk. Páciensei számára azt ajánlja, hogy olyat szedjenek, amely Lactobacillus-t tartalmaz, ami segíti az emésztést és a hüvelyi egészséget egyaránt.

Az 5 leggyakoribb tévhit a vagina működéséről


Olyat, ami Lactobacillus rhamnosus GG-t (LGG) tartalmaz, amely bizonyítottan elég erős ahhoz, hogy túlélje a gyomor savas környezetét, és a világ klinikailag leginkább vizsgált probiotikus törzse. Emellett kényelmes is. A táplálékkiegészítő egyszerűségét nem szabad alábecsülni, különösen, ha valaki utazik, és nincs hozzáférése  a hűtőszekrényéhez.

Sokan a probiotikumokat minden nap úgy szedik, mint egy vitamint. Nincs kétség afelől, hogy ez számos előnnyel jár számukra.

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.