Esztétikai nőgyógyászat: hogyan és mikor alkalmazzák?

Máig tabunak számítanak a hüvellyel kapcsolatos esztétikai beavatkozások, holott a női életciklushoz tartozó élettani folyamatok, a kor előrehaladtával bekövetkező hormonális változások, a szülés vagy akár jelentős mértékű testsúlyingadozás csökkenthetik a hüvely izomzat tónusát. 

A kóros tünetek sok nő életet megkeseríthetik, pedig ma már létezik megoldás ezek leküzdésére – hívja fel a figyelmet Dr. Parrák Zita, a New Beauty Orvosi Esztétika és Anti-aging Központ vezetője.

A nők jelentős része küzd, vagy élete egy szakaszában biztosan küzdött a hüvelyi diszkomfort érzéssel, a trófiás hüvelygyulladással, a vizeletcsepegés kellemetlen tüneteivel és sokak számára fájdalmas, kellemetlen lehet a szexuális aktus. A hüvely kitágulása, sorvadása, kiszáradása nagymértékben ronthatják az életminőséget.

A hüvely is öregszik, de van megoldás

Máig tabunak számít, de tisztában vagyunk azzal, hogy a kor előrehaladtával a hüvely kitágulhat, falának rugalmassága, feszessége csökkenhet. A gátizmok gyengébbé válnak, és mivel a hüvely fiziológiás funkciója nem lesz optimális, a szexuális aktus örömteli megélése is jelentős mértékben csökkenhet.

„A hüvely lézeres szűkítésének célja, hogy megoldást nyújtson ezekre a problémákra, és a hüvely állapotának helyreállításával javítsa a szexuális élményt. Másik gyakori probléma az inkontinencia, amikor köhögés, tüsszentés, sportolás vagy nehezebb tárgyak emelése közben akaratlanul cseppen el a vizelet. A panaszok csökkentésére is megoldást jelent a lézeres beavatkozás” – mondja a szakember.

A lézeres rejuvenáció a jelenlegi leghatékonyabb nem-sebészi és nem-gyógyszeres módszer a hüvelyfali sorvadás-, valamint a szülést követő hüvelyfali megereszkedés megelőzésére és kezelésére. „A kezelés alapja egy speciális, kifejezetten a hüvely nyálkahártyájára kifejlesztett frakcionált CO2 lézer. A beavatkozás kedvező hatással lehet a menopauza időszakában jellemző ösztrogénszint-csökkenésre, emellett aktiválja a kollagén termelését is, így fokozva a hüvely nyálkahártya rugalmasságát. Mivel javul a vérellátás, a nedvességtartalom fokozódik, a hám pedig rugalmasabb lesz” – részletezi Dr. Parrák Zita.

A hüvely pH-ja normalizálódhat a lézeres kezelés hatására, ami segít a természetes védekező funkció helyreállításában, így a hüvelyi fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség növekedhet. A beavatkozás tehát ajánlott a menopauza vagy a szülés után, a szexuális élvezet fokozása érdekében, vagy az akaratlan vizeletvesztés tüneteinek csökkentése céljából.

Forrás: New Beauty, purecom
Kép: Pexels

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.