A magyar kutató szerint a koronavírus-járvány megölte a szexualitást

Vannak akiket összekovácsolt, de voltak olyan kapcsolatok is amelyek nem bírták a korlátozásokat.

Az biztos, hogy a téli korlátozások jobban megviselték a párkapcsolatokat.

Foto:123rf.com

Az életünk ingerszegény lett, a párok közös otthona pedig munkahelyé változott. Ez a monotonitás sokaknál teljesen elvette a szeretkezés izgalmi állapotát,a mi az együttlétek ritkulásához vezetett.

A szexuálpszichológus szerint azonban van rá megoldás, hogy visszatérjen a vágy a párkapcsolatokba.

 

A jó szexhez evésen, testmozgáson, a stresszmentes életen és az alváson keresztül vezet az út. Meglepő, de az agyunk a legjelentősebb “szexuális” szervünk mind közül. Törődjünk vele!

A jó szex további titkai

A legfontosabb, hogy tudjuk, ez a sok feszültség és fásultság nem a kapcsolatunk hiányosságaiból, hanem a körülményekből fakad. A párhuzamos, egymás melletti munkavégzés termelte ki a társas magány érzését. Amit tenni tudunk, hogy ne várjuk el most magunktól a „vadul egymásnak esünk” helyzeteket, ehelyett jelöljünk ki aktívan egymásra figyelő „mi-időket” a héten

Csempésszünk egy kis frissességet a napjainkba, erre nagyon jó megoldás lehet egy társasjáték, vagy bármilyen program, amit a pár mindkét tagja nagyon szeret.

Megemlítette azt is:

testileg is beletunyultunk ebbe karanténos időszakba, ami az önbizalmunkat is megtépázta. Úgy gondolja, hogy a tavaszi időszak megújulást hoz. Ilyenkor többen mennek kirándulni, sétálni, sportolni az emberek. Ez akár már önmagában is változást hozhat, ám kiemelte, hogy ne azonnal várjuk a hatását.

Az elsődleges cél, hogy érzelmileg is újra közel kerüljünk egymáshoz, tette hozzá a szexuálpszichológus.

Forrás:Blikk

Forrás: nuus.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.