A köldökünk alakja sokat elárul az egészségünkről

Ahány ember, annyiféle köldök, mindegyikünké más, még ha léteznek is egymáshoz hasonlóak. Általában nem foglalkozunk vele, kicsit a háttérben van, leginkább a köldökpiszok kapcsán említjük, meg van köldökfóbia is, miközben ez a kis lyuk a hasunk közepén egy csomó mindent elárul rólunk, velünk kapcsolatban. Mit árul el a köldök alakja?

Köldöke mindenkinek van. Nincs két ugyanolyan. Hiába kap általában kevesebb figyelmet, elég sokat elárul rólunk a köldök alakja. Nem azt mondja meg, hogy egészséges vagyok-e vagy sem, inkább figyelmeztet, mire kell figyelnünk, ha olyan köldökünk van, amilyen. De azt is elárulja a köldök, hogy a személyiségünket mi jellemzi. Nézzük előbb az egészséget.

Köldök alakja

Foto:123rf.com

Köldöke mindenkinek van. És higgyétek el: nincs két ugyanolyan. Hiába kap általában kevesebb figyelmet, elég sokat elárul rólunk a köldök alakja. Nem azt mondja meg, hogy egészséges vagyok-e vagy sem, inkább figyelmeztet, mire kell figyelnünk, ha olyan köldökünk van, amilyen. De azt is elárulja a köldök, hogy a személyiségünket mi jellemzi. Nézzük előbb az egészséget.

Begyűrt köldök

A mély köldök, amibe az egyik ujjadat is bele tudod dugni, a mélysége embertől függ. Az ilyen köldökű embereknek is vigyázniuk kell az influenzával, de a súlyukra aztán meg végképp oda kell figyelniük, mert hajlamosak az elhízásra, a túlsúlyosságra.

Mandula alakú köldök

Az ilyen küldökű embereknél csontelégtelenséget figyeltek meg, illetve ők gyakrabban tapasztalhatnak izomfájdalmat, valamint a migrénre is kimondottan “nyitottak”.

lapos has

Foto:123rf.com

U-alakban kidudorodó

Általánosságban ezt tartják a legszebb formának a köldök szempontjából, és akinek ilyen van, annak az utóda kis eséllyel születik valami genetikai rendellenességgel. Viszont ne örüljön előre az, akinek ilyen van, mert mindezzel együtt az átlagosnál nagyobb hajlandóságot mutat a bőr- és vesebajokra.

A köldök alakja a személyiségünkről is árulkodik, nem is keveset.

kerek és mély köldök azt jelzi, hogy a tulajdonosa egy igazi optimista lélek. Sok barátja van, de szoros a kapcsolata a családjával, igazi jól kommunikáló társasági lény, aki ahol tud segít és mindenkinek. Mindig a dolgok jó oldalát nézi, viszont nem elég erős, kemény és határozott. Szerencse dolgában, főleg ami a pénzt illeti, általában jól áll.

nagy és mély köldök a jó szerencse jele. Bölcs, nagylelkű és jó szervező. Annak ellenére, hogy fiatal korában sokat hibázik, felnőtt korára, leginkább 40 éves kora után, vagy még később, sikeres emberré válik. Sosem hagy ki egyetlen lehetőséget sem.

nem túl mély, sekély köldök tulajdonosai gyengék és általában negatívan állnak, emiatt sok a befejezetlen és félbehagyott ügyük és munkájuk. Pedig csak egy kicsit kéne pozitívabban gondolkodniuk.

Akinek kiálló köldöke van, az nagy eséllyel makacs. Imádja a reflektorfényt, a szereplést, a középen levést, ezt pedig mások előszeretettel használják ki. Megpróbálják. Úgyhogy érdemes résen lenni.

Az “ideális” köldök alakja

felfelé szélesedő, mély és nagy köldök a tuti állítólag. Ez a legideálisabb formája egy köldöknek. Az ilyen emberek vidám személyiségek, jóban vannak másokkal is, mindenkivel konkrétan, energikusak, és általában sikeres emberek.

Ennek ellentéte, a lefelé szélesedő köldökű emberek energiakészlete kicsi, és hamar feladják, a feladataikat, a munkát, mert elvesztik az érdeklődésüket. Nekik tényleg olyasmivel kell foglalkozni a folyamatos motiváltság érdekében, ami leginkább érdekli.

Ha ovális köldököd van, akkor te ideges típus vagy. Mindent nagon alaposan meggondolsz, viszont hajlamos vagy a túlgondolásra, és emiatt marad utánad jó pár kihagyott lehetőség.

széles köldökű emberek rendkívül éberek, állandóan figyelnek, ha kell, ha nem és mindenre. Gyanakvóak, bizalmatlanok, erélyesek és határozottak.

spirál alakban kerekedő köldökűek csupaszív emberek, aki nagyon hamar és mélyen képesek szerelembe esni. Viszont hajlamosak a megbetegedésekre, szóval érdemes óvatos duhajnak lenniük.

Akinek fordított Y-alakú köldöke van, ők a stabil, nyugodt és kiegyensúlyozott személyiségek, erre vágynak és ezt termetik meg maguk körül. Így, ha a szerencse is melléjük áll (és miért ne állna melléjük?), akkor mind anyagilag, mind az egészség és a családi élet terén jól állnak általában. Viszont szinte képtelenek egyedül lenni.

Mindez persze nem evidencia, nem szigorú tudományossággal bizonyított tény, de van olyan szórakoztató tanulmányozni a köldökünket és magunkat, mint a horoszkópot.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.